Atnaujintas 2003 m. gegužės 9 d.
Nr.36
(1140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Istorijos vingiai
Gimtas kraštas
Rinka
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Pritarkime Lietuvos buvimui ES
Lietuvos Sąjūdžio tarybos kreipimasis į Lietuvos žmones

Europos valstybių tarpusavio bendradarbiavimo santykiams ir suderintiems veiksmams nustatyti, sprendžiant Europos kontinente iškylančias tarpvalstybines bei pasaulines problemas, yra įkurta Europos Sąjunga. Šios sąjungos narėmis dabar yra Airija, Austrija, Belgija, Danija, Didžioji Britanija, Graikija, Ispanija, Italija, Liuksemburgas, Olandija, Portugalija, Prancūzija, Suomija, Švedija ir Vokietija.
Būti Europos Sąjungos nare yra pakviesta ir Lietuva. Kad Lietuvos Respublika taptų Europos Sąjungos nare ir kartu su kitomis Europos valstybėmis civilizuotai galėtų spręsti savo valstybės reikalus, gegužės 10-11 dienomis Lietuvoje rengiamas referendumas.
Labai svarbu, kad Lietuvos žmonės aktyviai dalyvautų šiame referendume ir pritartų Lietuvos stojimui į Europos Sąjungą. Istorija moko, kad praėjusiais šimtmečiais viena Lietuva ne visada pajėgė apsiginti. Praeityje patyrusi buvusių karų sugriovimus ir okupacijas, mūsų valstybė ištisus dešimtmečius neturėjo tolygių sąlygų, kaip kitos Europos valstybės, savarankiškai tvarkyti savo šalies ūkį ir todėl šiandien nesame pasiekę reikiamo ekonominio klestėjimo ir prašome paramos.
Netiesa, kad, būdama Europos Sąjungos nare, Lietuva praras savo suverenitetą! Būdama šios sąjungos nare, pagal Sąjungos nuostatas, Lietuva socialinę apsaugą tvarkys savarankiškai, atsižvelgdama į ekonomikos plėtrą ir gyventojų reikmes. Be to, mūsų šaliai Europos Sąjunga yra garantavusi ekonominę pagalbą. Ja nepasinaudoti būtų neprotinga.
Tikime tautos išmintimi ir pasiryžimu kurti visų valstybės piliečių gerovę, saugią ir užtikrintą dabartinės ir ateinančių kartų ateitį drauge su demokratinėmis Europos valstybėmis.
Turime daug priekaištų dabartinei šalies valdžiai, tačiau nekerštaukime, mielieji, nebauskime savęs, būkime verti tautiečių, kovojusių ir žuvusių už Lietuvą, tikėjusių jos šviesia ateitimi.
Lietuvos Sąjūdžio taryba kviečia Lietuvos piliečius aktyviai dalyvauti referendume ir pritarti, kad Lietuva taptų Europos Sąjungos nare.

Lietuvos Sąjūdžio
tarybos vardu
Rytas KUPČINSKAS

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija