Atnaujintas 2003 m. gegužės 14 d.
Nr.37
(1141)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Darbai
Žvilgsnis
Literatūra
Likimai
Atmintis
Aktualijos
Nuomonės
Pasaulis
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Džiaugiasi referendumo sėkme

Džiaugdamasis dėl Lietuvos žmonių dalyvavimo referendume prezidentas Rolandas Paksas padėkojo, kad jie netylėjo ir pasinaudojo savo pilietine teise. “Lietuvoje referendumo įstatymas - pats griežčiausias iš visų šalių kandidačių. Jis yra privalomas, jis reikalauja sąmoningo žmonių apsisprendimo ir aktyvumo. Dėkoju jums ir už tai, kad įrodėte, jog svarbiomis valstybei akimirkomis lietuviai, rusai, lenkai ir visų kitų tautybių Lietuvos piliečiai moka prisiimti atsakomybę už valstybės ateitį”, - per Prezidentūroje sekmadienio vakarą susirinkusius žurnalistus savo padėką rinkėjams perdavė šalies vadovas. Pasak R. Pakso, gegužės dešimtoji ir vienuoliktoji taps atmintinomis dienomis, nes šalies piliečiai pasakė savo svarų žodį, kad Lietuva pradėtų naują savo istorijos etapą, kurdama gerovės valstybę savo piliečiams Europos Sąjungos šeimoje. “Ne visuomet bus lengva. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, bus visko. Tačiau tvirtai galime tarti, kad kelias, kuris prasidėjo Mindaugo karūnavimu, tęsėsi per Gedimino laiškus Vakarų amatininkams, Nepriklausomybės paskelbimą, pokario kovas - buvo ir yra teisingas. Lietuva sugrįžo į Europos dvasinę ir ūkinę erdvę, kuriai visada priklausė ir iš kurios jėga buvo išplėšta”, – teigė Lietuvos Prezidentas.
Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) pirmininkas, Seimo narys Vytautas Landsbergis pažymi, kad Lietuvos piliečiai tvirtai pareiškė esą už geresnę, saugesnę ateitį Europos Sąjungoje. "Garbė Lietuvai ir jos žmonėms. Jie pajuto aukštesnes likimines vertybes, istorijos dvelksmą, pačių atsakomybę už Lietuvą", – sakė jis. Pasak V. Landsbergio, daugelis supranta, kad į šį ryžtą ir džiaugsmą atėjome per Kovo 11-osios ryžtą ir džiaugsmą. "Tada pirmieji – dabar pirmieji", – pasidžiaugė Tėvynės sąjungos vadovas, pažymėdamas, kad dabar atsiveria Europos planas, ir ne padovanotas, o pačių pastangomis pelnytas.
Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Česlovas Juršėnas tvirtina, kad turime pagrindą džiaugtis tauta, kuri išmintingai pasielgė ir ryžtingai tarė "taip". Pasak jo, vadinasi, laukia naujas sunkesnis, atsakingesnis darbas kitoje kokybėje - jungtinėje demokratinėje vieningoje gerovės Europoje.
"Dar vakar buvome europiečiai, bet nelegalūs. Šiandien esame legalūs ES nariai", – sakė Liberalų sąjungos pirmininko pavaduotojas Artūras Zuokas. Pasak jo, tai tik pradžia, tam tikras būdas siekiant geresnio gyvenimo Lietuvoje. "Geresnis gyvenimas Lietuvoje savaime neatsiras. Narystė ES - tai tik tam tikras instrumentas, kuriuo reikia mokėti pasinaudoti", - teigė A. Zuokas. Jo nuomone, vienas pagrindinių Vyriausybės rūpesčių turėtų būti specialistų parengimas, modernioji viešoji vadyba. A. Zuoko manymu, agitacinė kampanija ir bendras politikų darbas davė neblogų rezultatų, išskyrus Rytų Lietuvą, kur daugiau gyvena kitataučių. "Tai reikštų, kad agitacijos metu buvo nepakankamai dėmesio skirta agituojant tautinės mažumos kalba arba parodant privalumus, kurie galėtų patraukti rinkėjus ateiti ir reikšti savo valią", - sakė A. Zuokas.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija