Atnaujintas 2003 m. gegužės 16 d.
Nr.38
(1142)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Atmintis
Žvilgsnis
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Didžiulė netektis
A†A prel. dr. Juozas Prunskis
(1907 12 22 – 1932 05 22 – 2003 04 26)

Prel. dr. Juozas Prunskis

Išeivijoje, o nepriklausomybę atgavus, ir Lietuvoje plačiai savo mecenatoriška veikla išgarsėjęs kun. dr. Juozas Prunskis tapo savotiška legenda, geruoju pasakų seneliu, randančiu lėšų paremti visas katalikiškas organizacijas bei institucijas, katalikybei dirbančius asmenis, – jo įsteigti fondai bei premijos nepaliauja stebinti kiekvieną. Jis garsus ne tik finansine parama – gerai žinoma jo atkakli kova Vakarų spaudoje (lietuvių ir kitataučių) bei pranešimai dėl Lietuvos laisvės, jo parašytos bei parengtos knygos, pasakytos kalbos tikėjimo, doros, atsakomybės ir pareigos, meilės Dievui, tėvynei bei kiekvienam žmogui klausimais. J.Prunskio sielovada, žurnalistinė veikla, studijos, knygos, visuomeniniai darbai, rūpestis kitais, išaugęs į didžiulę mecenatorystę, formavo savitą pėdsaką Lietuvos kultūros istorijoje. Savo kraštiečiu didžiuojasi uteniškiai, suteikę Utenos krašto garbės piliečio vardą, jam dėkinga Lietuvos valstybė, suteikusi Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordiną.


A. a. prof. dr. Adolfo Damušio šeimos padėka

2003 m. vasario 27 d., 7.10 val. vakaro, drauge su gęstančiais nusileidusios saulės spinduliais užgeso ir mūsų brangiojo šeimos nario prof. dr. Adolfo Damušio gyvybė. Mirė žmonos Jadvygos Damušienės 65 metų bendro vedybinio gyvenimo draugas ir ištikimasis palydovas, keturių vaikų – Vytenio, Sauliaus, a.a. Indrės ir Gintės – tėvas, dviejų vaikaičių – Andrėjos Memėnienės ir Linos Nicklin – senelis, Justuko ir Adomuko Memėnų ir Simo Nicklin prosenelis, Juozo Damušio brolis.
Damušių šeimos artimiesiems, draugams, pažįstamiems, visuomenės atstovams ir valstybės pareigūnams, kurie taip gausiai lankėte a.a. prof. dr. Adolfo Damušio karstą Šv. Kryžiaus ir Šv. Jono koplyčiose Vilniuje, Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje Kaune, paskandinę a.a. Adolfą vainikų ir gėlių jūroje, sujaudinti tariame nuoširdžiausią ačiū.