Atnaujintas 2003 m. gegužės 23 d.
Nr.40
(1144)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kikščionybė šiandien
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Kryžkelės
Rinka
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Ne tik darbo šventė

Klaipėda. Gražus sutapimas, kai darbo šventė sutampa su vienintelės Lietuvoje Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios titulo švente – atlaidais. Parapijiečiai mano priklausantys didžiausiai Europoje katalikų parapijai ir, aišku, tuo didžiuojasi, todėl, jausdami atsakomybę prieš save, kleboną bei savo ganytoją – Telšių vyskupą Joną Borutą, parapijos šventei rengėsi išradingai ir nuoširdžiai. Organizacinė komanda pasirūpino reklama, kvietimais į šventę, koncertu – gegužine, kad parapijiečiams po maldos būtų linksma. Gegužės 1–ąją šventoriuje įsikūrė karinių jūrų pajėgų lauko virtuvės, iš kur sklido viliojantis kvapas. Karšta arbata ir žuvienė pravertė šimtams žmonių, išėjusių iš bažnyčios. Šv. Mišias aukojo vyskupas J.Boruta, SJ, pamokslą paskyręs Klaipėdos dvasininkams, kvietęs būti aktyviems ir burtis į organizacijas, kad galėtų ginti savo teises, nesileisti išnaudojamiems. Jau šventoriuje sveikinimo žodžius tarė ir vyskupo vikaras Klaipėdai kun. dr. P.Smilgys, Telšių kunigų seminarijos rektorius kan. dr. A. Genutis, kiti kunigai, linkėję Dievo palaimos, tinkamai dalyvauti referendume, dėkoję už tokią prasmingą šventę.
Šventėje skambėjo daug muzikos: solistai V. Vadoklienė, V. Kliukinskas bei vargonininkė E. Pazanc atliko Bizė, Verdžio, Šuberto kūrinius, palydėtus ilgų, nuoširdžių plojimų. O šventoriuje pasitiko Vakarų apygardos pučiamųjų orkestro (vadovas P. Memenas) maršai, polkos, juos pakeitė E. Balsio menų gimnazijos pūtikai, nudžiuginę klausytojus daugeliu gražių kūrinių. Folklorinis ansamblis “Alka” kvietė šokti, eiti ratelius, dainuoti. Vaikai žaidė, dainavo, vaidino Juozapo dirbtuvėse.
Karinių jūrų pajėgų vadas kapitonas Kęstutis Macijauskas džiaugėsi galėdamas padėti Bažnyčiai. Anot jo, ir šauktiniai, ir jis pats auga dvasia ir turtėja tik duodamas kitiems.
Parapijos žmonės jau įpratę prie turiningų švenčių, kurios kasmet būna vis kitokios, kupinos netikėtumų. Tą pastebėjo ir vyskupas J.Boruta, dėkojęs klebonui kun. Sauliui Damašiui už gausias maldos grupes, katalikiškų organizacijų veiklą.

Danguolė MISIUKONIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija