Atnaujintas 2003 m. gegužės 23 d.
Nr.40
(1144)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kikščionybė šiandien
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Kryžkelės
Rinka
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno dekanate

Parapijos susirinkimas

Kaunas. Balandžio 27 dieną pirmą kartą Kristaus Prisikėlimo parapijos istorijoje Paminklinėje Prisikėlimo bažnyčioje įvyko bendruomenės susirinkimas. Susirinkimui vadovavo Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas kun. Vytautas Grigaravičius, susitikime dalyvavo naujai paskirtasis Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas, jo pavaduotoja, dr. Algis Junevičius, parapijos organizacijų atstovai bei bendruomenės tikintieji.
Klebonas kun. V.Grigaravičius pristatė susirinkimo darbotvarkę, supažindino tikinčiuosius su pastoracinės tarybos funkcijomis, struktūra ir darbu.
Parapijos organizacijų vadovai parapijiečiams papasakojo apie savo veiklą, apie tai, ką per 2002 metus pavyko nuveikti ir kokie šių organizacijų ir bendruomenės narių ateities planai. Klebonas pateikė metinę finansinę ataskaitą ir išvardijo numatomus ūkinius darbus šiems metams. Klebonas daug dėmesio savo kalboje skyrė gyvajai Bažnyčiai atsinaujinti ir antrajam arkivyskupijos Sinodui.
Vėliau kalbėjo svečiai. Žaliakalnio seniūnas prisistatė bendruomenei, pasveikino visus susirinkusiuosius, pasidžiaugė atsiradusia galimybe prisidėti prie parapijos gyvenimo ir pažadėjo padėti spręsti iškilusias problemas bei teikti informaciją. Dr. A.Junevičius, dėstantis KTU Europos teisę, kalbėjo apie gyvenimą Europos Sąjungoje ir įstojimo į ją svarbą.
Po svečių pasisakymo klebonas kun. V.Grigaravičius trumpai apibendrino tai, kas buvo pasakyta, ir atsakė į parapijiečiams rūpimus klausimus. Po bendruomenės susirinkimo visus linksmino kaimo kapela.

Aušrelė KRUNGLEVIČIŪTĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija