Atnaujintas 2003 m. gegužės 23 d.
Nr.40
(1144)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kikščionybė šiandien
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Kryžkelės
Rinka
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Netikėkite netikrais pranašais

Atvykusi į katalikišką kraštą, gruzinė moteris sakosi, kad jai kalba Dievas ir nori, kad ja tikėtume. Bet ar taip gali būti?
Dievas negali kalbėti, nes yra Dvasia. Jei kam apsireiškia Viešpats Jėzus, tai žmogus Jį pažįsta ir žino, todėl nereikia Jėzui sakyti: „Aš esu Dievas“. „Klausyk, Izraeli, aš esu Viešpats, tavo Dievas…“ - taip yra kalbėjęs Dievas Senojo Įstatymo laikais, nes dar nebuvo priėmęs žmogiškosios prigimties. Ir Jo niekas nematė, išskyrus Mozę, tik girdėjo balsą: vieni lyg griaustinį, kiti aiškų - kaip kuriems buvo duota pažinti.
Bet dabar Dievui nėra reikalo taip kalbėti, nes Jis gyvena su mumis Eucharistijoje, mes Jį priimame, ir Jis tyliai veikia kiekvienam į širdį.
Kas kita piktoji dvasia. Sukilusi tada danguje, panoro būti dievu ir atsisakė Viešpačiui Kūrėjui tarnauti. O išvaryta iš dangaus, Dievo prašėsi apgyvendinama žemėje. Dievas leido, nes gerbia savo kūrinį. Tačiau iš pavydo apgavo pirmuosius žmonių tėvus ir toliau visus amžius kursto žmones prieš Dievą sukilti.
Popiežiui Leonui XII buvo duotas regėjimas - šėtonas ginčijasi su Jėzumi, tardamas: „Aš sugriausiu Tavo Bažnyčią, tik duok man laiko“. Viešpats sutiko: griauk. Mes matome, kaip skaudžiai jis tai daro.
Šėtonas, būdamas tamsos dvasia, ne kartą prisiima šviesos angelo išvaizdą ir apsireiškia labiau jam paklūstantiems asmenims, juos klaidindamas ir save dievu laikydamas. O juk Evangelijoje Kristaus aiškiai pasakyta, kad kils netikrų pranašų ir netikrų kristų… „Neklausykite, neikite paskui juos…“
Ir jeigu jau mūsų mylimas kardinolas pasakė, kad tariamas Dievo kalbėjimas aiškiaregės lūpomis yra blogis, tai ir yra blogis. Mes, katalikai, negalime abejoti tokiu kardinolo paaiškinimu.

D.RAČIŪNIENĖ
Bagotoji,
Marijampolės rajonas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija