Atnaujintas 2003 m. birželio 6 d.
Nr.44
(1148)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Pasaulis
Aktualijos
Katalikų bendruomenėse
Ūkis
Nuomonės

Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Sąjūdžio darbas ir jo prasmė

Įvyko Lietuvos Sąjūdžio VIII suvažiavimas ir kartu Lietuvos Sąjūdžio penkiolikmečio minėjimas.
Prieš penkiolika metų Sąjūdis norėjo, kad Lietuva būtų. Dabar jis nori, kad Lietuva būtų geresnė – toks galėtų būti jo siekių apibendrinimas. Todėl suvažiavime nemažai kalbėta apie tai, kas Lietuvoje blogai. Tuo pačiu bandyta apibrėžti, ką daryti, kad būtų geriau.


Dėl socialdemokratų veiksmų siekiant sustabdyti
SSRS okupacijos žalos atlyginimo įstatymą

Pareiškimas

Pastarosiomis dienomis Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas gausiai pažėrė niekuo nepagrįstus kaltinimus konservatoriams, neva jie šešerius metus trukdė Rusijos Dūmai ratifikuoti Lietuvos ir Rusijos sienos sutartį ir tam labiausiai trukdė 2000 metais priimtas įstatymas „Dėl SSRS okupacijos žalos atlyginimo“.


Kam nebereikalingas Lietuvos Sąjūdis

Kai kurie iniciatyvinės Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio grupės nariai ir buvę aktyvūs jo dalyviai ne tik tvirtina, bet ir deda pastangas, kad Sąjūdžio nebebūtų, jį niekina. Antai buvęs Sąjūdžio aktyvistas, vėliau tapęs „istorinės klaidos“ akibrokšto autoriumi, Arvydas Juozaitis gegužės 31-ąją per Lietuvos televiziją dabartinį Sąjūdį pagal savo kurpiamą istorinio virsmo modelį pavadino komedija. Tenka apgailestauti, kad Sąjūdžio priešininkas, ieškodamas komedijos ten, kur jos tikrai nėra, nebemato savo, kaip politiko, filosofo ir istoriko, jei ne tragedijos, tai tragikomedijos. Deja, tokių antisąjūdininkų, kaip šis filosofuojantis mokslinčius, pakanka tarp buvusių sąjūdininkų, tapusių atsakingais valstybės pareigūnais.