Atnaujintas 2003 m. birželio 6 d.
Nr.44
(1148)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Pasaulis
Aktualijos
Katalikų bendruomenėse
Ūkis
Nuomonės

Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Popiežius priėmė JAV valstybės sekretorių

Popiežius priėmė JAV valstybės sekretorių Koliną Pauelą

EPA-ELTA nuotrauka

Popiežius Jonas Paulius II pirmadienį Romoje privačios audiencijos metu priėmė JAV valstybės sekretorių Koliną Pauelą. Šis susitikimas laikomas iki šiol svarbiausiu žingsniu normalizuojant santykius tarp Katalikų Bažnyčios ir Jungtinių Valstijų, kuriuos gerokai aptemdė Irako karas. 83 metų popiežius prieš prasidedant kariniams veiksmams ne kartą įspėjo dėl karinio konflikto ir nenuspėjamų jo padarinių.
K. Pauelas ir Jonas Paulius II per pokalbius aptarė padėtį Artimuosiuose Rytuose ir Irako atstatymo klausimus. Katalikų Bažnyčios vadovas pabrėžė, kad yra svarbu sukurti nepriklausomą Palestinos valstybę. Jis pareiškė viltį, kad, padedant naujajam taikos planui, abi valstybės - Izraelis ir Palestina - galiausiai bus vienodai saugios ir vienodai suverenios”.
Po susitikimo Vatikano spaudos centro paskelbtame pranešime taip pat teigiama, kad buvo aptartos Irako ekonominio ir politinio atstatymo problemos. Jame turėtų dalyvauti tarptautinė bendruomenė ir reikėtų, kad būtų vadovaujamasi žmogaus teisių bei tikėjimo laisvės principu.

XXI, dpa-ELTA

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija