Atnaujintas 2003 m. birželio 20 d.
Nr.48
(1152)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Krikščionybė pasaulyje
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Įklimpę į dumblą

Valdantieji atsidūrė tarsi savotiškoje baloje, iš kurios jau nebeišmano kaip išsikapstyti. O tos balos didžiulės ir dumblinos esama. Todėl ir trypia tie mūsų gelbėtojai, pradedant socialdemokratais, socialliberalais, visokiais valstiečiais, baigiant liberalais demokratais, kurie jau faktiškai tapo uoliais socialdemokratų parankiniais, savotiška „kominterno sekcija“. Kitaip ir būti negalėjo. Juk to paties medžio šakos, iš tų pačių nomenklatūrininkų šaknų išaugusios. Tuo tarpu gudresnieji, kaip socialdemokratų vadai, stovi balos pakraštyje ir mosuoja raudonais gvazdikais. Girdi, tik nenustokit, bičiuliai, nenuleiskit rankų, nenukrypkit nuo „generalinės linijos“. Juk dar liko turtelio, dar ne visi Trakų nacionalinio draustinio ežerai atsidūrė mūsų rankose. Ir sostinė vis dar ne partijos bičiulių glėbyje, nepaisant titaniškų Premjero ir partijos vado pastangų.


Ministras Pirmininkas sklaido Bažnyčios vadovų abejones

Premjeras Algirdas Brazauskas (kairėje), Vilniaus arkivyskupas kardinolas Audrys Juozas Bačkis (dešinėje) ir Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius (viduryje)

Trečiadienį ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas susitiko su Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininku Vilniaus arkivyskupu kardinolu Audriu Juozu Bačkiu ir Kauno arkivyskupu Sigitu Tamkevičiumi. Susitikimo metu buvo aptarti Bažnyčiai priklausiusių kultūros vertybių ateities statuso klausimai, kalbėta apie moksleivių lytinio švietimo programą.
Katalikų Bažnyčios kilnojamųjų ir nekilnojamųjų vertybių, neteisėtai nusavintų nuo 1940 m. birželio 15 d. iki 1990 m. kovo 11 d., ateities statusą, atsižvelgiant į jų religinę vertę, turės nustatyti Lietuvos Vyskupų Konferencija kartu su kultūros ministrės įsakymu sudaryta nuolatine komisija.