Atnaujintas 2003 m. birželio 27 d.
Nr.50
(1154)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Gimtas kraštas


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Kunigystės 25-metį šventę trys seminarijos bendrakursiai - kan. Petras Merliūnas,
kun. Stasys Puidokas ir kun. Kęstutis Bekasovas

Autoriaus nuotrauka

Išlaikė 25-erių metų kunigystės egzaminą

Šilalė. Nors birželio 11-oji buvo eilinė darbo diena, visgi į Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią gausiai rinkosi parapijos tikintieji. Mat visi žinojo, kad atvyks Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, ir bus švenčiama šios bažnyčios klebono dekano kan. Petro Merliūno 25-erių kunigystės metų sukaktis. Tai tarsi išlaikytas rimtas egzaminas. Šioje prasmingoje šventėje, be gausaus parapijiečių būrio, pagerbti dekano atvyko ne tik Telšių vyskupas, bet ir buvę sukaktuvininko bendramoksliai seminarijoje kunigai Kęstutis Bekasovas ir Stasys Puidokas. Visiems trims čia, Šilalėje, buvo savotiška jubiliejinė šventė. Tiesa, pasak kan. P.Merliūno, jų kursas buvo nedidelis – tik dešimt gavo kunigystės šventimus. O dabar į šventę atvyko tik du buvę bendramoksliai, kiti dėl įvairių priežasčių negalėjo dalyvauti. Tačiau šventėje dalyvavo keletas Šilalės dekanato parapijų kunigų, buvo kunigų iš kaimyninių dekanatų.
Šv. Mišias aukojo vyskupas J.Boruta ir būrys kunigų. Vien adoruotojų bei šv. Mišioms patarnaujančių berniukų buvo apie pusšimtis. Tai buvo tarsi maldos už kunigus diena. Apie tai per pamokslą užsiminė ir vyskupas. Jis teigiamai įvertino kan. P.Merliūno darbą ir pakvietė tikinčiuosius melstis už kunigus bei už pašaukimus į kunigystę.
Po šv. Mišių buvo daug sveikinimų bei linkėjimų. Šilališkį kleboną sveikino vyskupas J.Boruta, kunigai, rajono valdžios atstovai, pedagogai, moksleiviai, bažnyčios darbuotojai ir t.t. Tuo pačiu buvo pagerbti ir jo buvę kurso draugai kun. K.Bekasovas ir kun. S.Puidokas. Šventė baigėsi maldomis prie bažnyčios šventoriuje palaidoto kunigo kankinio Mykolo Jodoko kapo.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija