Atnaujintas 2003 m. liepos 4 d.
Nr.52
(1156)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Ora et labora
Žvilgsnis
Visuomenė
Istorijos vingiai
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Seniai prognozuoti įvykiai Raseiniuose

Po to, kai Raseiniuose žmonės, nepasitikėdami policija, ėmė steigti savigynos būrius, šiame mieste lankėsi ir „XXI amžiaus“ korespondentas. Jam teko susitikti su žmonėmis, kalbėtis apie gyventojų ir policijos, kuri turi juos ginti nuo nusikaltėlių, santykius. Kone visi rėžė tiesą į akis, tačiau, jų paprašius fotografuotis ar bandant užrašyti pokalbį į diktofoną, kaipmat drąsa išblėsdavo. Miestelėnai bijojo išsiduoti. “Žinote, auginu dukrą…” - teisinosi viena laikraščių pardavėja. Tačiau buvo ir nebailokų raseiniškių.

Už nusikaltimą privalo atsakyti

Naujuoju laikinuoju policijos komisariato vadovu yra paskirtas Algirdas Stončaitis. Žurnalistą jis sutiko priimti komisariate pasibaigus darbo dienai.

Raseiniškiai pasiilgo ramybės. Kada jie galės jaustis saugiai?
Žinau, kad žmonės bijo. Raseiniuose padėtis nėra dramatiška ar išskirtinė.
Anksčiau policijos komisariatas buvo sukoncentravęs savo jėgas tirti rezonansinėms byloms. (Ir jas puikiai ištyrė.) Tačiau nebuvo skiriamas reikiamas dėmesys gatvės nusikaltimams, chuliganizmui. Dabar dedamos pastangos smulkiems nusikaltimams tirti. Žmonės gana jautriai į tai reaguoja. Gatvės chuliganizmas kartais paliečia didesnį būrį žmonių nei rezonansinis nusikaltimas kaimo vietovėje. Šiandien galima daryti išvadas, kad pajėgos, kurios skirtos viešosios tvarkos apsaugai, aiškiai yra per mažos. Komisariate šiuo metu yra 17 laisvų etatų. Žmonės jausis saugiau, kai gatvėse matys patruliuojančius pareigūnus. Dabar dirba patruliai iš Kauno bei kitos apsaugos pajėgos. Miesto gyventojai įvairiomis formomis bus kviečiami bendradarbiauti su policija.