Atnaujintas 2003 m. liepos 11 d.
Nr.54
(1158)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Katalikų bendruomenėse
Laikas ir žmonės
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Krikščionybė pasaulyje
Liudijimai
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Bernardas Brazdžionis gyvuoja savo posmuose ir Amžinybėje

Poetas Bernardas Brazdžionis

Pernai, liepos 11-ąją, sužinojome apie didžią netektį - mirė vienas iškiliausių Lietuvos poetų Bernardas Brazdžionis. Taigi šiandien minime jo mirties pirmąsias metines.

…O, pavasario žydinčio Kristau,
Amžinai Tu lašėk į tą taurę!
Į Tave mes procesijoj grįžtam,
– Skamba būgnai, ragai ir litaurai.

Štai taip pakiliai ir prasmingai dar 1936 metais B.Brazdžionis rašė apie grįžimą pas Kristų. Truputį giliau susimąstant, vieniems žmonėms tas sugrįžimas gali būti vingiuotas ir komplikuotas, kartais net panašus į latro, kabojusio šalia Nukryžiuotojo, bet vis dėlto turėjusio laimingą pabaigą. Tačiau laimingiausieji esti tie, kurie per visą gyvenimą drauge su Kristumi lašėjo ir laša į tą išganymo ir gerųjų darbų taurę. Jų gretose yra ir mūsų krašto žymusis dainius B. Brazdžionis. Nors jo žemiškoji misija pasibaigė, tačiau, vertinant dvasiškai, poetas nemirė, nes jis lieka visados gyvas savo nemirštamais posmais ir neužmirštama laisvės ir nepriklausomybės šauklio tarnyste Lietuvai.


Nepagarba didvyriams Ramybės parke

Kaune, Vytauto prospekte esančiam Ramybės parke, kažkada buvo Karmelitų kapinės. Jose buvo palaidoti įžymūs žmonės. Tai Nepriklausomos Lietuvos ministras pirmininkas Juozas Tūbelis (vėliau jo palaikai, sovietmečiu naikinant kapines, artimųjų buvo perkelti kitur), pirmojo Nepriklausomos Lietuvos kariuomenės vado Silvestro Žukausko palaikai iki šiol tiksliai nenustatytoje vietoje ilsisi ir dabar. Čia buvo palaidoti prieškario Lietuvos lakūnai, kiti žymūs mūsų tautos vyrai, garsinę Lietuvą.


Paminėtas prof. Adolfo Damušio gimtadienis

Jadvyga Damušienė prie prof. Adolfo Damušio kapo Petrašiūnų kapinėse

Lietuvos 1941 birželio sukilėlių sąjungos tarybos pirmininko Alfonso Žaldoko ir jo bendradarbių rūpesčiu buvę sukilėliai, ateitininkai, buvę Adolfo Damušio studentai birželio 16 dieną paminėjo prof. Adolfo Damušio 95-ąjį gimtadienį. Minėjimas prasidėjo pamaldomis Švč.M.Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje. Šv.Mišias aukojo arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, pamokslą pasakė Vytauto Didžiojo bažnyčios klebonas kun. Kęstutis Rugevičius. Po pamaldų dalyviai nuvyko į Petrašiūnų kapines, prie naujai supilto profesoriaus kapo. A.Damušis palaidotas šalia Stasio Lozoraičio, o kiek tolėliau, ant kalnelio, - poeto Bernardo Brazdžionio kapas. Damušių šeimos bičiuliai už Adolfo vėlę pasimeldė, pagiedojo giesmių ir apsilankymą užbaigė ateitininkų bei tautos himnais.
Grįžę į Kauną, minėjimo dalyviai susirinko Karininkų ramovėje.