Atnaujintas 2003 m. liepos 11 d.
Nr.54
(1158)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Katalikų bendruomenėse
Laikas ir žmonės
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Krikščionybė pasaulyje
Liudijimai
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Viešnagė Suvalkijos sostinėje

Šakietės svečiuose pas vyskupą Juozą Žemaitį

Joninių rytas. Lietus pila kaip iš kibiro. Našlių klubo „Nendrės“ narės išsirengė aplankyti Suvalkijos sostinę Marijampolę. Ten pirmiausia aplankėme vyskupą Juozapą Žemaitį. Buvome labai šiltai sutiktos. Vyskupas papasakojo apie savo kelią į kunigystę, kaip tapo vyskupu. Labai džiaugėsi, kad jam pavyko įgyvendinti visus savo svarbiausius darbus. Tai Vilkaviškio Katedros atstatymas, kunigų seminarijos atkūrimas ir Kryžių koplyčios prie Dusios ežero atstatymas. Po šilto pokalbio buvome vyskupo palydėtos prie Palaimintojo Jurgio Matulaičio altoriaus, kur mums papasakojo apie jo gyvenimą.


Jaunimo sodyba nepasiturinčių šeimų vaikams

Rašau jums iš Lietuvos, iš Žemaitijos, kur ant buvusių mano senelio žemių jaunimo sodyba auga ir tvirtėja!
Keletą vasarų čia vykdavo įvairios vasaros stovyklos, o nuo praėjusio rudens čia renkasi vaikai ir jaunimas, kurių daugelis yra iš nepasiturinčių šeimų. Dalis tų vaikų yra pripratę, tiksliau, priversti dirbti per visas atostogas artimo miesto (Klaipėdos) sąvartynuose, kad užsidirbtų šiek tiek pinigų nusipirkti mokyklai reikalingų daiktų.
Kai kuriems jų būtų geriau čia, pas mus, nuolat gyventi, bet kol kas neturime tam galimybių.


Lyduvėnų tiltas ilgisi keleivinių traukinių dundesio

Automagistrale padangių greičiais į pajūrį skubantys žmonės nepamato daug įdomybių. Ne visas jas nurodo informaciniai kelio ženklai. Važiuodami pro Viduklę ir kirsdami Šiaulių–Tilžės geležinkelį, tik nedaugelis prisimena, kad ties Lyduvėnais esantis jo tiltas per Dubysą yra laikomas aukščiausiu ir vienu ilgiausių tiltu Lietuvoje. Jo didybę vaizdžiai pamatai iš Raseinių–Šiluvos kelio, į šoną pasukęs prie tilto per Dubysą. Ne mažiau įspūdingai Dubysos slėnis atrodytų pro tiltu važiuojančio traukinio langą. Bet keleiviniai traukiniai iš Šiaulių į Pagėgius nevažinėja nuo 2001 m. kovo 25 d. Tas pavasario savaitgalis geriausius gyvenimo metus geležinkeliui paskyrusiems Lietuvos gyventojams buvo itin liūdnas. Skausmingiausiai į keleivinių traukinių eismo nutraukimą reagavo Anykščių, Troškūnų, Surdegio, Raguvėlės gyventojai, neseniai atšventę siauruko geležinkelio šimtmetį. Susisiekimo ministerijos ir „Lietuvos geležinkelių“ įmonės vadovai sąžinės graužaties per daug nejaučia.


Prie Avirio ežero

Valančiukų sąskrydžio dalyviai prie Leipalingio Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios

Nauju derliu kvepiantys kalneliai, tyvuliuojantys ežerai sukvietė Marijampolės apskrities, Vilkaviškio vyskupijos, valančiukus į sąskrydį, kuris vyko Leipalingyje.
Valančiukus sutiko Leipalingio vidurinės mokyklos tikybos mokytoja Daiva Marčiulionienė ir Leipalingio Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas kun. Jonas Alesius, kuris ta proga aukojo šv. Mišias. Jis linkėjo gyventi blaiviai, sveikai ir kurti Lietuvą be kvaišalų ir melo.