Atnaujintas 2003 m. liepos 18 d.
Nr.56
(1160)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Darbai
Ora et labora
Liudijimai
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Ūkis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Pranciškonai padeda ilsėtis ir tobulėti

Liepos 12 - 20 dienomis Pakutuvėnuose (Plungės r., 6 km nuo Aleksandravo) vyksta brolių pranciškonų ir Pranciškoniško jaunimo tarnybos organizuota stovykla šeimoms, vienišiems tėvams ir motinoms, išsiskyrusiems asmenims.
Šeštadienį prasidėjusioje ir iki savaitgalio vykstančioje stovykloje dalyvauja daugiau nei 300 asmenų iš visos Lietuvos. Paskaitas jiems skaito ir susitikimus organizuoja iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykęs kunigas jėzuitas Mathew Linn, SJ, “Atvirų durų” (“The Open Door”) bendruomenės įkūrėjas Roy Hendy iš Didžiosios Britanijos, brolis Gediminas Numgaudis, OFM. Svarbiausia šių metų stovyklos šeimoms tema - “Vidinis išgydymas”.
Svečiams talkina ir pranciškonai iš Vilniaus Bernardinų bažnyčios: naujųjų religinių judėjimų specialistas, psichologas brolis pranciškonas Arūnas Peškaitis organizuoja paskaitas tema “Okultizmas šiandien” ir teikia asmenines konsultacijas; buvęs populiarių televizijos laidų “Atverk duris” vedėjas brolis Astijus Kungys vadovauja liturgijai vaikams; brolis Algis Malakauskis rūpinasi šlovinimu ir muzikiniais renginiais stovykloje.
”Svarbu, kad šeimoms, negalinčioms skirti pakankamai lėšų savo atostogoms, būtų sudarytos bent jau minimalios sąlygos pabūti kartu, sulaukti specialistų pagalbos sprendžiant per visus metus šeimoje susikaupusias problemas”, - teigė vienas iš stovykloje talkinančių pranciškonų brolis A.Malakauskis. Sukviesdami Lietuvos šeimas, vienišus tėvus ir motinas, išsiskyrusius asmenis broliai pranciškonai įgyvendina šios vasaros pradžioje išsakytą popiežiaus Jono Pauliaus II priminimą, kad “atostogos - tai metas ne tik poilsiui, bet ir vidinio žmogaus gyvenimo atnaujinimui”.
Stovyklas Lietuvos šeimoms Pranciškoniško jaunimo tarnyba ir broliai pranciškonai pradėjo rengti 1996 metais. Pirmojoje stovykloje dalyvavo apie 150 žmonių, tačiau jau po trejų metų, 1998-aisiais, dalyvių buvo daugiau kaip penki šimtai. Pastaraisiais metais būdavo rengiamos stovyklos, skirtos mažesnėms šeimų grupėms.

Bernardinų bažnyčios informacijos centras

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija