Atnaujintas 2003 m. liepos 25 d.
Nr.58
(1162)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Darbai
Ora et labora
Lietuva
Liudijimai
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Aptarė Kardinolo įamžinimą

Premjeras Algirdas Brazauskas (kairėje) ir Kaišiadorių vyskupas Juozapas Matulaitis (dešinėje) Kardinolo Vincento Sladkevičiaus tėviškėje

Vladimiro Gulevičiaus (ELTA) nuotrauka

Liepos 17–ąją premjeras Algirdas Brazauskas aplankė Guronių kaimą  – Kardinolo Vincento Sladkevičiaus gimtinę netoli Žaslių geležinkelio stoties, kur susitiko su Kaišiadorių vyskupu Juozapu Matulaičiu, rajono meru Romualdu Urmilevičiumi, kitais rajono vadovais. Buvo kalbama apie Kardinolo V. Sladkevičiaus atminimo įamžinimą. Dabar sodyboje – tik viena kita sena liepa ir gluosnis ošia ir prieš trejus metus pastatytas didelis medinis kryžius.
A. Brazauskas pritarė iniciatyvai įamžinti V. Sladkevičiaus atminimą, tačiau, Premjero teigimu, pirmiausia Bažnyčia turi nuspręsti, kaip konkrečiai tai bus padaryta.
Bažnyčia siūlo, kad Kardinolo tėviškėje, kurios plotas dešimt hektarų, būtų įrengtas parkas, pėsčiųjų takas su memorialiniais statiniais, pastatyta koplyčia, būtų rengiamos jaunimo stovyklos. Premjeras susipažino su jau parengtu detaliu šio projekto planu.
A. Brazauskas siūlė pagalvoti apie idėją pirmiausia pastatyti paminklą Kardinolui, o paskui pažymėjo, jog viskas turėtų būti įgyvendinama etapais, kurių pirmasis - kelių į V. Sladkevičiaus tėviškę tiesimas, automobilių stovėjimo aikštelių bei elektros ūkio įrengimas, vandentiekio nutiesimas.
Premjeras taip pat pažymėjo, kad reikėtų atstatyti Kardinolo V. Sladkevičiaus tėviškės namą. Jame būtų galima įrengti memorialinę ekspoziciją, o name galėtų gyventi teritorijos prižiūrėtojas. Juk yra išlikę namo nuotraukų, be to, dar yra gyvų Kardinolo giminių ir kaimynų, galinčių papasakoti, kaip tas namas atrodė. Premjero manymu, kitais metais pirmieji darbai turi būti baigti.

XXI, ELTA

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija