Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 22 d.
Nr.64
(1168)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Liudijimai
Ora et labora
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Tarptautinis gausių šeimų sąskrydis

Panevėžio vyskupijos ir dekanatų Šeimos centrų darbuotojai bei savanoriai su šeimomis
.Kol suaugusieji dalyvavo seminaruose ar klausėsi paskaitų, mažieji stovyklos dalyviai nenuobodžiavo: su jais bendravo ir žaidimų mokė Panevėžio vyskupijos Šeimos centro socialinė darbuotoja Sigita Poviliūnaitė (sėdi dešinėje pusėje ir ant kelių laiko mažylį)

2003-ieji metai Panevėžio vyskupijos Šeimos centro globojamai gausių šeimų bendrijai “Panevėžio šeimyna” - neeiliniai, nes minimas šios visuomeninės organizacijos įkūrimo dešimtmetis. Pirmininkei Linai Atkočiūnienei ir jos vyrui Gintarui teko daug rūpesčių: pernai Šiauliuose įvykusiame sąskrydyje burtai lėmė, kad šiemet keturis ir daugiau vaikų auginančios šeimos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Estijos susirinks į tradicinį sąskrydį Panevėžyje. Simboliška ir tai, kad šis miestas rengiasi minėti 500-ųjų metų įkūrimo sukaktį. Tad ir gausių šeimų atstovai mielai domėjosi, kuo gyvena šis miestas prie Nevėžio.
Sąskrydžiui buvo parinkta puiki vieta rajono teritorijoje – Gasparėlių pušyne esanti aikštelė. Visiems dalyviams, kurių čia susirinko per 500, patiko ir šalia tekanti Lėvens upė, suteikusi galimybių atsigaivinti karštą rugpjūčio pradžios savaitgalį po ilgų kelionių. Juk sulaukta net 56 dalyvių, vadovaujamų Kalmero Hutto, iš Estijos; iš kaimyninės Latvijos (iš Kuldigos ir Rygos miestų) atvyko 57 atstovai. Jų vadovai Argita Zundovska ir Leonidas Mucenieks juokavo, kad galbūt pats Dievulis šiam renginiui užsakė tokį šiltą ir gražų orą.
Lietuvių gausioms šeimynoms atstovavo komandos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Šiaulių rajono Gruzdžių gyvenvietės, Panevėžio bei Telšių. Į sąskrydžio pradžią atvyko ir sveikinimo žodį tarė Panevėžio vyskupas emeritas Juozas Preikšas, Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sekretorius Petras Leikauskas. Panevėžio rajono Bernatonių bendruomenės pirmininkė Reda Manikienė atėjo ne tik su gražiais sveikinimo žodžiais, bet ir su didžiuliu krepšiu kaimiškų lauktuvių.
Per tris sąskrydžio dienas auginantys gausias šeimas, puoselėjantys katalikiškas vertybes dalyviai rungtyniavo įvairiose estafetėse, surengė dainų ir šokių vakarą, maloniai bendravo ir prasmingai pailsėjo.

Šarūnė LAPINSKAITĖ
Panevėžio rajonas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija