Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 22 d.
Nr.64
(1168)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Liudijimai
Ora et labora
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Panevėžio vyskupijoje

Rokiškio dekanate

Į paminklo atidarymo iškilmes atvyko žinomi Lietuvos žmonės

Angelas išskleistais sparnais

Panemunis. Giedant giesmes, Panemunio aikštėje prie Tremtinių kryžiaus buvo sutiktas Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Ganytojas širdingai pasveikino susirinkusiuosius. Panemunio Švč. Trejybės bažnyčioje jis aukojo šv. Mišias. Jose dalyvavo kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, grupelė Seimo narių.


Panevėžio vyskupijoje

Krekenavos dekanate

Krekenaviečiai pasitiko ganytojus. Iš kairės: vyskupas emeritas Juozas Preikšas ir vyskupas Jonas Kauneckas. Priekyje - Krekenavos klebonas kan. Petras Budriūnas

Didžioji šventė prieš rudenį

Krekenava. Į po nakties lietaus nupraustą Krekenavą penktadienį suko pilnutėliai svečių lengvieji automobiliai. Jų buvo taip tiršta, kad ne vienam teko pasukti galvą, kur pastatyti savo mašinėlę. Būreliais ir po vieną į Žolinės atlaidus skubėjo čia gimę ir užaugę, svetur iškeliavę krekenaviečiai, su didžiu jauduliu prisimenantys ar sapnuose regintys savąjį miestelį.
Vilnietei Žydronei Džiugienei Žolinės atlaidai - tai metas, kai keičiasi gamta, žmonių nuotaikos, prasideda rengimasis naujiems mokslo metams. Du sūnus auginanti ir vieną jų rudenį išleisianti į pirmąją klasę mama į Krekenavą šį kartą atvyko be savo vyro. Jis dirba tolimųjų reisų vairuotoju ir buvo išvykęs į neartimą kraštą. Sostinėje augusi Žydronė netoli Krekenavos, Rutakiemio kaime, turi senelę. Pas ją vaikaitė dažniausiai atvyksta vasarą. Dar visiškai mažą Žydronę senelė pirmą kartą atvedė į Krekenavos bažnyčią. Mergytei ji paliko neišdildomą įspūdį. „Su sūneliu Kęstučiu išėjome pakvėpuoti grynu oru, su močiute bažnyčioje liko sūnus Dainius“, - atviravo darbą sostinėje turinti dviejų vaikų mama.


Šiaulių vyskupijoje

Kelmės dekanate

Vyskupą Eugenijų Bartulį (dešinėje) pasitiko klebonas kun. Alionidas Budrius

Atgimsta svarbus Žemaitijos centras

Kražiai. Miestelis tris dienas šventė 750 metų jubiliejų. Rugpjūčio 15–ąją, per Žolinę, vyko kražiečių sambūrio diena. Šv. Mišios buvo aukojamos Šv. Roko koplyčioje, o vidudienį - Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčioje. Jas aukojo Kražių klebonas kun. Alionidas P.Budrius, neseniai šventęs kunigystės 15 metų sukaktį, ir buvęs klebonas, dabar dirbantis Los Andžele (JAV), kun. Stanislovas Anužis, neseniai minėjęs kunigystės 20-metį. Per šv. Mišias giedojo Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčios Sumos choras (vadovas Algimantas Mišeikis). Kražiečiai ir svečiai klausėsi Kražių jėzuitų giedamų XVII amžiaus giesmių.


Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Baigti restauravimo darbai

Liškiava. Čia baigti restauravimo, hidroizoliacijos įrengimo bei pritaikymo darbai Švč. Trejybės bažnyčioje ir vienuolyne.
Liškiavos Švč. Trejybės bažnyčia ir vienuolyno ansamblis, vienuolyno gyvenamasis namas pradėti restauruoti ir pritaikyti Viešajai įstaigai “Liškiavos kultūros centras” 2001 metų rugsėjo mėnesį. Dvejus metus vykusiems darbams skirta 2 mln. 310 tūkst. litų. Iš valstybės biudžeto šiam projektui įgyvendinti Kultūros vertybių apsaugos departamentas (KVAD) skyrė 263 tūkst. litų, likusius - Alytaus apskrities administracija.


Kauno arkivyskupijoje

Jonavos dekanate

Didelė šventė

UPNINKAI. Ši gyvenvietė, nutolusi nuo rajono centro apie 30 kilometrų, galbūt niekuo nesiskiria nuo kitų rajono seniūnijų. O seniūnijos parapijos gyvenime kaip ir visur ne paskutinį vaidmenį atlieka parapijos Šv.arkangelo Mykolo bažnyčia, kur vietos tikintieji dvasinio peno ieško (ir randa) net nuo 1867 metų. Šiandieninis bažnyčios klebonas kun. Bronislovas Gimžauskas savo darbštumu ir pareigingumu kiekvieną sekmadienį ir per metines religines šventes sugeba sutraukti į bažnyčią nemažą būrį parapijos tikinčiųjų.