Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 22 d.
Nr.64
(1168)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Liudijimai
Ora et labora
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kauno arkivyskupijoje

Jonavos dekanate

Didelė šventė

UPNINKAI. Ši gyvenvietė, nutolusi nuo rajono centro apie 30 kilometrų, galbūt niekuo nesiskiria nuo kitų rajono seniūnijų. O seniūnijos parapijos gyvenime kaip ir visur ne paskutinį vaidmenį atlieka parapijos Šv.arkangelo Mykolo bažnyčia, kur vietos tikintieji dvasinio peno ieško (ir randa) net nuo 1867 metų. Šiandieninis bažnyčios klebonas kun. Bronislovas Gimžauskas savo darbštumu ir pareigingumu kiekvieną sekmadienį ir per metines religines šventes sugeba sutraukti į bažnyčią nemažą būrį parapijos tikinčiųjų.
Rugpjūčio 10-oji parapijos tikintiesiems buvo neeilinė diena. Pirmą kartą per jos egzistavimą nedidelėje Upninkų parapijos bažnyčioje lankėsi Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Todėl nenuostabu, kad tą dieną parapijos bažnyčioje net netilpo visi tikintieji. Arkivyskupas Upninkų bažnyčioje aukojo šv.Mišias, net 76 jaunuoliai ir merginos gavo Sutvirtinimo sakramentą.
Be minėtų ceremonijų parapijos bažnyčioje, arkivyskupas S.Tamkevičius dar spėjo artimai pabendrauti ne tik su parapijos klebonu kun. B.Gimžausku, seniūnu Juozu Aleknavičiumi, bet ir apsilankė pas vietos „Caritas“ organizacijos moteris, susitiko su arkivyskupijos sinodo grupės nariais. O, kaip sakė parapijos „Caritas“ vadovė Vida Jasikonienė, šis arkivyskupo vizitas Upninkuose – gėrio ir sielos peno simbolis.

Alfonsas ZUBRECKAS

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija