Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 5 d.
Nr.68
(1172)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Žvilgsnis
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

JT pasiuntinys palaidotas Ženevoje

JT pasiuntinio žmona Anė bei sūnūs Lorenas ir Adrijanas prie Šv. Pauliaus bažnyčios Ženevoje

Jungtinių Tautų (JT) pasiuntinys Irake 55 metų brazilas Serdžijus Vieira de Melas šioje tarptautinėje organizacijoje dirbo daugiau kaip 30 metų. Buvo manoma, kad ateityje jis taps JT generaliniu sekretoriumi. Kartu su kitais 22 žmonėmis S. V. de Melas žuvo JT biure Bagdade nugriaudėjus sprogimui. Pirmiausia žuvusysis buvo nugabentas į Braziliją, kur tebegyvena jo mama ir sesuo. Brazilai turėjo galimybę atsisveikinti su visame pasaulyje savo veikla Jungtinėse Tautose pagarsėjusiu tautiečiu. Vėliau S.V. de Melo palaikai atgabenti į Ženevą, kur jis dirbo JT žmogaus teisių aukštuoju komisaru.
JT pasiuntinys palaidotas Ženevos „Karalių kapinėse”, kur ilsisi šveicarų protestantų vadovas Žanas Kalvinas ir rašytojai Džeimsas Džoisas, Chorchė Luisas Borgesas bei Raineris Marija Rilkė.


Marionetės politiniai viražai

Okupuotos Čečėnijos „vyriausybės“ vadovas Anatolijus Popovas pareiškė: „Rusijos Federacijos prezidentas iškėlė mums uždavinį surengti Čečėnijoje demokratinius rinkimus ir išrinkti prezidentu patikimą, vyrišką ir drąsų, autoritetingą ir sąžiningą vadovą, kuris sugebės vesti Respubliką šiuo sudėtingu laikotarpiu“. Taigi tokią charakteristiką Rusijos prezidentas V.Putinas davė dabartiniam ir kol kas vieninteliam realiam kandidatui į Čečėnijos prezidentus, dabar einančiam „prezidento pareigas“ Achmadui Kadyrovui. Samdyti vietiniai rašeivos A.Kadyrovą apibūdina suprantamesne kaukazietiška liaupse: „išmintingas kaip gyvatė, drąsus kaip vilkas, darbštus kaip jautis“.