Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 19 d.
Nr.72
(1176)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Beklausant įvairių kalbų, beskaitant vienokią ar kitokią spaudą, dažnai susidaro įspūdis, jog kažkaip, anot to seno posakio, „galai su galais nesueina“. Nes darbai neatitinka žodžių. Kai prie dviejų pridėjus du negaunami keturi, belieka įtarti, kad vienas iš „dviejų“ nėra „du“. Čia nekalbama, deja, apie pensininkų, smulkiųjų verslininkų bei gausių šeimų sunkumus „sudurti galus su galais“. Tie reikalai aiškūs. Mintyje turima kita, daug platesnė, o gal net gilesnė politinė ar dvasinė sritis.


P R O T E S T A S

Lietuvos Respublikos prezidentas Rolandas Paksas, vykdamas oficialaus vizito į Gruziją ir Armėniją, nusivežė Lietuvos partizanų kovą diskredituojantį V.Žalakevičiaus kino filmą „Niekas nenorėjo mirti“.

Nežinome, ar Prezidentas pats taip nutarė, ar jam šį filmą nuvežti patarė Prezidentūros ar Kultūros ministerijos „aplinka“. Tačiau Tautinio pasididžiavimo programą kuriančio ir gilią pagarbą partizanams oficialiuose minėjimuose reiškiančio Prezidento toks pasirinkimas yra tikras akibrokštas. O gal Prezidentas praktikuoja dvigubus standartus?