Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 19 d.
Nr.72
(1176)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Tau, Viešpatie, skambėjo mūsų giesmės!
Kun. Lionginas Virbalas (viduryje)
rengiasi laiminti žmones

Gražia tradicija Biržuose tapo organizuoti „Giesmių šventę“. Ji šiais metais buvo 21-oji. Dvi dienas Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios šventoriuje skambėjo choristų balsai: ir jaunų, ir pagyvenusių (vargonininkė Viktorija Morkūnienė). Iš jaunų krūtinių plaukė nuoširdūs žodžiai Viešpačiui: „Viešpaties ranka telydi mus...“ „Glori glori Aleliuja, dėkojam, Dieve, Tau“. Gražus jaunimo būrys kas sekmadienį Votyvos Mišiose dėkoja Viešpačiui už jaunystę, begalinę meilę, gerumą, globą.
Klebonas kan. Dalius Tubys džiaugiasi savo parapijos choru. „Jei gyvi savo balsais giesmininkai, ir parapija gyva“, - sakė klebonas.

Sumos Mišiose skambėjo vilniečių balsai - tai Šv.Kazimiero bažnyčios choras. Šv.Mišias aukojo kun. Lionginas Virbalas, SJ, Šv. Kazimiero bažnyčios prefektas (choro vad. Česlovas Leonas).
Dievas randa kelius į kiekvieno širdį. Atvažiavo choristai, meldėmės kartu. Ačiū už giesmes, maldas“, - sakė klebonas kan. D.Tubys.

Svečiai, apžiūrėję Biržų pilį, muziejų ir kitas lankytinas vietas, susirinko prie vaišių stalo. Ilgai netilo dainos, juokas, gražūs ir šilti pasakyti vieni kitiems žodžiai. Norėtųsi, kad ši užsimezgusi nuoširdi draugystė tęstųsi ir ateityje.

Leontina MORKVĖNIENĖ

Biržai

Gražinos Četvergienės nuotrauka

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija