Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 19 d.
Nr.72
(1176)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Per Ariogalą į Šiluvą

Garsieji Dievo Motinos Švč. M. Marijos Gimimo garbei skirti tradiciniai atlaidai Šiluvoje prasidėjo rugsėjo 7-ąją ir baigėsi rugsėjo 14-ąją.

Jų metu buvo minimas popiežiaus Jono Pauliaus II vizito Lietuvoje dešimtmetis. Šia proga rugsėjo 7-ąją pašventintas ir atidarytas Šiluvos dvasinis centras, kuriam suteiktas Popiežiaus Jono Pauliaus II namų vardas. Dvasinis centras skirtas klierikams ugdyti ir visapusiškam jų pašaukimui tirti, jame taip pat vyks kunigų ir pasauliečių dvasiniai susitelkimai – rekolekcijos bei konferencijos. Šiluvos dvasinis centras, pastatytas Kauno arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus rūpesčiu, yra tikras dvasingumo židinys, skleidžiantis šilumą ir mokantis mylėti Dievą bei visus šalia esančius.

Atlaidų dienomis į Šiluvą suplaukė gausybė žmonių iš visos Lietuvos ir meldėsi, kad Marija globotų, laimintų jų vargus, teiktų dvasinės stiprybės, fizinių jėgų bei sveikatos. Tai paliudijo mūsų širdžių giesmės ir eilėraščiai, skirti Šiluvos Marijai. Juose atsispindėjo visų Lietuvos tikinčiųjų jausmai ir nuotaikos, meilė ir pagarba, pasitikėjimas ir viltys.

Šiluvos atlaidus aplankė kaip niekada daug žmonių maldingų kelionių būdu – pėsčiomis. Jau ne pirmi metai maldingą kelionę į Šiluvą iš Kauno surengė fizinių ir dvasinių negalių ligoniai. Rugsėjo 6 dieną po šv. Mišių aukos Kauno Arkikatedroje Bazilikoje, jie iškeliavo Šiluvos link, aplankydami ir Ariogalą. Čia rugsėjo 7 dieną Ariogalos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje už juos aukojau šv. Mišias prašant Dievo Motiną globos ir sveikatos. Kitą rytą juos palaiminau ir išleidau į Šiluvą.

Ir Ariogalos parapijos tikintieji – „Caritas“ ir Sinodo grupės nariai – prisijungė prie maldingos kelionės nuo Dubysos slėnio. Dar daugiau, rugsėjo 12–ąją prasidėjo net trijų dienų piligrimų eisena nuo Kryžių kalno į Šiluvą.

Šiais metais Šiluvos atlaidų iškilmė buvo išskirtinė ir gamtos atžvilgiu. Visos atlaidų dienos saulėtos, giedrios ir malonios. Tai dangaus dovana Šiluvai ir visai Marijos žemei.
Kauno arkivyskupas S.Tamkevičius informavo, kad nuo kitų metų Švč. M. Marijos Gimimo liturginė iškilmė ir Šiluvos atlaidai vyks rugsėjo 8–15 dienomis, o tradicinė eisena į Šiluvą – paskutinį rugpjūčio sekmadienį.
Kviečiu tikinčiuosius aktyviai dalyvauti rugsėjo 28 dieną Ariogalos bažnyčioje vyksiančiuose tituliniuose Šv. arkangelo Mykolo atlaiduose. Atlaidus ves Lietuvos partizanų kapelionas mons. Alfonsas Svarinskas.
Spalio 12 dieną Ariogalos bažnyčioje Kauno arkivyskupas S.Tamkevičius teiks Sutvirtinimo sakramentą.
Visus, kurie domisi Ariogalos miesto, parapijos ir seniūnijos istorija bei dabartine veikla, parapijos naujienomis, maloniai kviečiu aplankyti naują Ariogalos parapijos svetainę internete adresu
http://kaunas.lcn.lt/parapijos/ariogala/.

Kun. Gintautas JANKAUSKAS,

Ariogalos klebonas

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija