Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 19 d.
Nr.72
(1176)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

„Juozapinių vasara“

Prabėgusi vasara atnešė daug įspūdžių, staigmenų Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos žmonėms, įpratusiems prie gausių ir įvairių renginių. Klebonas kun. Saulius Damašius šią vasarą apibūdino kaip labai įtemptą dėl bažnyčios statybos darbų, bet, anot jo, tai jau įprasta.

Dvasinės pagalbos jaunimui centras (DPJC) - šalia bažnyčios, todėl nemažai prisideda prie bendrų renginių.
Pirmąkart Plateliuose stovyklavo parapijos šeimos, iki šiol besidalijančios įspūdžiais, nes daug išmokta, pamatyta.

Jau trečią vasarą DPJC kartu su parapija rengė krikščionišką vaikų vasaros stovyklą. Buknaičių sodyboje (Mažeikių r.) stovyklavo 42 vaikai, patyrę daug džiaugsmo ir pramogų. Džiugino vadovų išradingumas, vaikų noras dalyvauti įvairioje veikloje. Vaikams labiausiai patiko vakarinės programos, būreliai, žygiai prie tvenkinio, bendravimas su vadovais. Skiriantis ir ašaros akis ne vienam suvilgė, pylėsi klausimai, ar bus galima stovyklauti ir kitą vasarą.

DPJC savanoriai gelbėjo ir Krakių globos namų auklėtiniams, stovyklavusiems Palangoje, surengę prevencinę „Sniego gniūžtės” programą.

Ir DPJC, ir parapija sulaukė svečių iš Vetingeno (Šveicarija). Svečiai viešėjo tik trejetą dienų, tačiau spėjo pasidžiaugti DPJC veikla, gražėjančia bažnyčia ir Klaipėda, Kryžių kalne pastatyti parapijų partnerystės ir draugystės kryžių. Aptartos ateities darbų ir ryšių galimybės.

Aktyvūs ir tikybos mokytojai, dirbantys šios parapijos mokyklose. Net šeši lankė Tomo Akviniečio filosofijos studijų mokyklą, vykusią Klaipėdoje. Turiningą seminarą „Renkuosi gyvenimą” jiems padovanojo prof. kun. Gerdas Birkas iš Miuncheno (Vokietija). Šis susitikimas su šiuo kunigu – jau septintas.

Mokslo metų pradžios susikaupimo valandos, arba mini rekolekcijos, – taip pat puiki “juozapinių” tradicija. Šįkart kun. Visvaldas Kulbokas kartu su mokytojais apmąstė Dievo žodžio jėgą, išmintį ir teisingumą, svarstė mokytojo, kaip asmens, sprendimų ir pasirinkimų svarbą.

Klebonas mano, o pastoracinė taryba pritaria, jog tik susitelkus įmanomi pasiekimai ir santarvė.

Danguolė MISIUKONIENĖ

Klaipėda

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija