Atnaujintas 2003 m. spalio 10 d.
Nr.78
(1182)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Šventojo Tėvo malda Aušros Vartuose

Dailininkės Aušros Teresės
Tuminaitės-Kučinskienės
paveikslas, skirtas Popiežiaus
apsilankymui Lietuvoje atminti

Vilnius. Gausūs Aušros Vartų maldininkai, kopdami į koplyčią, negali nepastebėti prieš mėnesį atsiradusio ir sieną puošiančio paveikslo, kuriame pavaizduotas Aušros Vartuose besimeldžiantis popiežius Jonas Paulius II.

Pakalbinome Vilniaus Šv. Teresės ir Aušros Vartų Švč. M.Marijos, Gailestingumo Motinos koplyčios kleboną mons. Edvardą Rydziką. Jis mielai pasakojo: „Vykdant popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dešimtmečio programą, rugsėjo 6 dieną Aušros Vartuose taip pat vyko pamaldos, kuriose dalyvavo kardinolas Audrys Juozas Bačkis, apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. Peteris Stefanas Zurbrigenas. Prieš dešimt metų Šventasis Tėvas, stovėdamas Aušros Vartų koplyčioje, kalbėjo:


Vyskupas patarė, padrąsino

Vyskupas Rimantas Norvila
teikia Sutvirtinimo sakramentą

Ežerėlis. Džiugi šventinė nuotaika rugsėjo 28–ąją vyravo šiame mieste. Vietiniai gyventojai ir iš toliau atkakusieji būreliais, su šeimomis, vyresnio amžiaus ir jaunimas ėjo į Šv. Antano Paduviečio bažnyčią. Visi laukė garbaus svečio Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos. Toji diena buvo reikšminga dar ir tuo, kad didelis būrys jaunimo buvo pasirengęs iš vyskupijos ganytojo priimti Sutvirtinimo sakramentą. Prie bažnyčios šiuos vaikinus ir merginas sutiko sveikinimo raštas, kuris bylojo: „Viešpatis Kristus jus sutvirtina ir suteikia širdžiai Šventąją Dvasią. Telydi jus išminties ir supratimo, žinojimo ir maldingumo, patarimo ir tvirtumo dvasia“.


Jaunimo dienos

Lazdijai. Penkti metai vykstančios Vilkaviškio vyskupijos jaunimo dienos šį kartą buvo surengtos Lazdijuose ir jau apkeliavo visų dekanatų centrus. Rugsėjo 20-21 dienomis čia susirinko per 600 jaunuolių, tarp kurių buvo apie 30 lietuvių, atvažiavusių iš kaimynystėje esančio Seinų krašto. Minint popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dešimtmetį, Jaunimo dienų tema pasirinktas Šventojo Tėvo kvietimas ,,Atverkite duris Kristui“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija