Atnaujintas 2003 m. spalio 10 d.
Nr.78
(1182)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Šventasis Tėvas
palaimino Lietuvos žmones

Su oficialiu vizitu Vatikane viešintį
Lietuvos prezidentą Rolandą Paksą
priėmė popiežius Jonas Paulius II
Džojos BARYSAITĖS (ELTA) nuotrauka

Spalio 2 dieną Lietuvos Respublikos prezidentas Rolandas Paksas vizito Italijoje ir Vatikane metu susitiko su popiežiumi Jonu Pauliumi II. Tuoj po apsilankymo pas Šventąjį Tėvą prezidentas R.Paksas susitiko su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Andželu Sodanu.

Italijos žinių agentūra ANSA, pranešdama apie Lietuvos Prezidento apsilankymą pas Popiežių, pažymėjo, kad šis vizitas buvo gera proga žurnalistams įsitikinti apie komentarų, susijusių su Šventojo Tėvo sveikata, pagrįstumą. Pažymima, kad Popiežius buvo „geros formos”, su Lietuvos Prezidentu bendravo per vertėją, o trumpas susitikimas - užtrukęs apie 15 minučių, baigėsi apsikeitimu dovanomis. Lietuvos Prezidentas Šventajam Tėvui padovanojo bronzinę Švč. Marijos statulėlę.


Popiežius Pompėjoje
kalbėjo rožinį už taiką

Popiežius Jonas Paulius II Pompėjoje
EPA-ELTA nuotrauka

Popiežius Jonas Paulius II antradienį Pietų Italijos Pompėjos mieste meldėsi už taiką ir griežtais žodžiais pasmerkė „konfliktus ir dramas penkiuose žemynuose“. „Šį tūkstantmetį jau drebino karai, daugelyje pasaulio vietų palikdami kraujo pėdsakus“, - sakė jis dešimtims tūkstančių tikinčiųjų. Pompėjoje Popiežius tvirtu balsu skaitė ketvirčio valandos trukmės kalbą, jo balsas buvo aiškiai suprantamas. „Ačiū Pompėja! Melskitės už mane šiandien ir visada“, - sakė jis džiūgaujančiai žmonių miniai prieš ją palaimindamas.

Šventojo Tėvo vizitas į Pompėją buvo surengtas neatsitiktinai Rožinio maldai skirtą spalio mėnesį. Netoli Neapolio esantis Pompėjos miestas garsus ne tik archeologų atkastu senovės romėnų miestu, kurį 79 metais po Kristaus užvertė išsiveržęs Vezuvijaus ugnikalnis, bet ir XIX amžiuje čia pastatyta Rožinio Dievo Motinos bazilika. Kaip tik šią šventovę Popiežius norėjo aplankyti pernai spalio mėnesį jo paskelbtų Rožinio metų proga.


Vilniuje baigės Europos Vyskupų
Konferencijų Tarybos plenarinė asamblėja

 

Sostinėje baigėsi pirmą kartą
Lietuvoje surengta
Europos Vyskupų Konferencijų
Tarybos plenarinė asamblėja
Tomo Bauro (ELTA) nuotrauka

Sekmadienį Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje vykusių baigiamųjų Europos Vyskupų
Konferencijų Tarybos (EVKT) plenarinės asamblėjos metu Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis sakė, kad „Europa turi pripažinti savo krikščioniškas šaknis. Pripažinti kaip istorinę ir dabartinę tiesą. Bažnyčia žvelgia ne tik į praeitį; jos žvilgsnis yra nuolat nukreiptas į dabartį ir ateitį. Bažnyčiai rūpi visos Europos ir Lietuvos, jos gyventojų – mūsų visų – ateitis, saugesnis ir geresnis gyvenimas. Paneigdami šią tiesą mes nebegalėtume būti atviri ir teisingi patys sau bei nebegalėtume kurti atviros, tolerantiškos visuomenės ir geresnio mūsų visų gyvenimo“. Šie kardinolo žodžiai leidžia spėti, kad panaši pozicija bus išdėstyta ir Tarpvyriausybinei Europos valstybių konferencijai adresuotame kreipimesi.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija