Atnaujintas 2003 m. spalio 10 d.
Nr.78
(1182)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Nenuilstančios dvasios misionierė

Lina KLUSAITĖ

Sesuo Gema

Kiekvieną kartą, kai sutinku gilios dvasios žmones, mane užvaldo keistas jausmas, kuris pakylėja iki tų žmonių paprastumo. Kad ir kas būtum, šalia jų jautiesi savaime vertingas. Tokie žmonės nereikalauja įvertinimo nei sau, nei kitiems, jie tiesiog gyvena būties kupiną gyvenimą ir yra laimingi, matydami sunokusius savo tylios veiklos vaisius.

Tokia man pasirodė sesuo Gema – Jadvyga Stanelytė, Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacijos (EJSK) vienuolė, savo dvasine veikla pritraukusi krikščioniško gyvenimo šviesos išsiilgusių žmonių grupes visoje Lietuvoje, kurios ilgainiui peraugo į vadinamąjį Eucharistijos bičiulių sąjūdį (EBS).


Aš Tavo laivą irkluoju...

Irena BRAŽĖNAITĖ

Kun. Juozapas Minderis
suteikia Krikšto sakramentą

Aš Tavo laivą irkluoju
Sielų žvejo keliu neramiuoju,
Užmetęs tinklą tiesos gilybėn
.

Tau paskirtos mano šios rankos
Ir uolumas niekuomet neišsenkąs,
Ir vienišumo gili kantrybė.

„Aš – gerasis ganytojas. Geras ganytojas už avis guldo gyvybę. (…) Aš pažįstu savąsias, ir manosios pažįsta mane. (…) Ir kitų avių dar turiu, kurios ne iš šios avidės; ir jas man reikia atvesti; jos klausys mano balso, ir bus viena kaimenė, vienas ganytojas“(Jn 10,11-18).

„Buvo kalbama, kad mano senelis Juozapas atvyko iš Lietuvos Brazilijon, nes norėjo gyventi šiltam krašte. Ir pats senelis taip juokaudavo“, – šypsosi prisimindamas juodaplaukis kunigas Juozapas Minderis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija