Atnaujintas 2003 m. gruodžio 5 d.
Nr.93
(1197)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Turininga Viešpaties diena

VARNIAI. Kiekvienas sekmadienis Varnių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčioje būna daugiau ar mažiau šventiškas ir turiningas. Tuo pasirūpina ilgametis Varnių parapijos klebonas kan. Jonas Petrauskis. Antai kad ir lapkričio 23-iosios sekmadienis – Kristaus Karaliaus šventė, į kurią susirinko daug Varnių parapijos tikinčiųjų. Mat tą dieną miestelyje svečiavosi prieš metus į kunigus įšventintas iš šios parapijos Palūksčio kaimo kilęs, šiuo metu Telšių vyskupo kankinio Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje prefekto pareigas einantis kun. Eligijus Astrauskas. Jaunasis kunigas panoro šią savo mažytę šventę atšvęsti gimtojoje Varnių parapijoje. Nuo vaikystės jis patarnaudavo per šv. Mišias, čia subrendo ir Eligijaus pašaukimas.

Pirmąsias Kristaus Karaliaus šv.Mišias aukojo klebonas kan. J.Petrauskis, pamokslą pasakė kun. E.Astrauskas. Iškilmingą Kristaus Karaliaus Sumą už gimtosios parapijos tikinčiuosius aukojo kun. E.Astrauskas, padovanojęs varniškiams dar vieną pamokslą. Tą sekmadienį abejose šv.Mišiose dalyvavo daug vaikų ir jaunimo.

Po pamaldų tikintieji drauge su kunigais J.Petrauskiu ir E.Astrausku patraukė į Varniuose veikiančio Telšių vyskupijos muziejaus salę. Čia buvo aptarti spalio 12 dieną pradėtos Varnių parapijos atnaujinimo programos „Atgaivink“ pirmosios pakopos rezultatai. Klebono dėka parapijiečiai gana aktyviai įsitraukė į šią programą, netgi ištisos šeimos, jaunimas. Šiuo metu yra sudarytos septynios programos grupės vien tik iš Varnių vyskupo M.Valančiaus vidurinės mokyklos mokytojų. Graži ir sveikintina ši varniškių pedagogų iniciatyva.

Pirmojoje parapijos atgaivinimo programos „Atgaivink“ pakopoje (penkios temos po šešis sekmadienius) buvo nagrinėjamas Šventasis Raštas, mokomasi melstis, bendrauti, mažinti prarają tarp tikėjimo ir gyvenimo, skatinama atsiversti ir t.t. Džiugu, kad šios ir kitos panašios temos yra nagrinėjamos drauge su parapijos jaunimu. Taip ugdoma būsimoji parapijos karta, kuri nepamirš Dievo, Bažnyčios bei katalikiškos priedermės.

Programos pirmosios pakopos rezultatų aptarimas muziejaus salėje prasidėjo ir baigėsi maldomis, iš vaikų ir jaunimo lūpų skambėjo eilės apie Dievą, Bažnyčią, tikėjimą. Todėl jau dabar galima pasakyti, jog Varnių parapija gyva, o dar gyvesnė ji bus, kai per dvejus su puse metų bus visiškai įvykdyta jos numatyta programa „Atgaivink“.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija