Atnaujintas 2003 m. gruodžio 5 d.
Nr.93
(1197)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Laukiant Taikos Kunigaikščio atėjimo

Popiežius per Adventą kviečia melstis už taiką

Popiežius Jonas Paulius II
mojuoja ranka Vatikane
į sekmadienines pamaldas
susirinkusiems tikintiesiems

Lapkričio 30 dieną, sekmadienį, vidudienio maldos proga sveikindamas į Šv. Petro aikštę susirinkusius maldininkus, Popiežius savo trumpoje kalboje pirmiausia paminėjo tą sekmadienį prasidėjusį Advento liturginį laikotarpį.

„Šiandien prasideda Adventas - dvasinio atsinaujinimo ir rengimosi Kalėdoms metas, - sakė Jonas Paulius II. - Liturgijoje skamba pranašų balsai, raginantys atsiversti ir perkeisti širdis. Paskutinis iš pranašų ir tarp visų jų pats didžiausias, Jonas Krikštytojas, šaukia: Taisykite Viešpačiui kelią, nes jis ateina aplankyti savo tautą, nešinas savąja taika.


Tiesiant tiltus tarp Rytų ir Vakarų krikščionių

Kardinolas Tomašas Špidlikas, SJ

Kaip buvo pranešta, spalio mėnesį konsistorijoje tarp popiežiaus Jono Pauliaus II paskirtų naujų kardinolų buvo ir pasaulinio garso Rytų krikščionių dvasingumo ekspertas, iš Čekijos kilęs 83 metų jėzuitas kunigas Tomašas Špidlikas. Popiežiškojo Rytų instituto profesorius kardinolas T.Špidlikas priklauso netoli Romos esančiam Alečio centrui, kuris palaiko glaudžius ryšius su Rytų Europos šalių intelektualais, mokslininkais ir menininkais. Naujasis Kardinolų kolegijos narys 1995 metais Šventojo Tėvo buvo pakviestas Vatikane vadovauti Gavėnios rekolekcijoms – šis pakvietimas visuomet yra ypatingos pagarbos ir pripažinimo ženklas – ir padėjo Popiežiui parašyti tais pačiais metais paskelbtą encikliką apie ekumenizmą „Ut unum sint“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija