Atnaujintas 2003 m. gruodžio 10 d.
Nr.94
(1198)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Jausti atsakomybę už Lietuvą

Tėvynės sąjungos Vilniaus miesto skyrių
atstovų konferencija

Aldona KAČERAUSKIENĖ

Lapkričio 29 dieną įvyko Tėvynės sąjungos Vilniaus miesto skyrių atstovų konferencija, kurios svarbiausias tikslas buvo išrinkti Skyrių sueigos pirmininką. Į šį postą buvo pasiūlyti net šeši kandidatai. Arvydas Šaltenis ir Povilas Tamošauskas savo kandidatūras atsiėmė. Kiti keturi - Raimundas Alekna, Audronius Ažubalis, Algirdas Čiučeli ir Kęstutis Masiulis - pasakė trumpas programines kalbas, atsakė į pateiktus klausimus ir sutiko būti renkami slaptu balsavimu. Pirmo rato rinkimų rezultatai parodė, jog nė vienas kandidatas nesurinko reikiamo skaičiaus balsų. Buvo paskelbtas antras rinkimų ratas, kuriame varžėsi du kandidatai. Tai doc. A.Čiučelis, praėjusios kadencijos pirmininkas, Vilniaus miesto tarybos Miesto plėtros komiteto pirmininkas, Gedimino technikos universiteto Fundamentinių mokslų fakulteto dekanas, ir K.Masiulis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos TS frakcijos seniūnas, taip pat mokslininkas, docentas, studentams skaitantis valstybės valdymo disciplinas.

Vilniaus miesto skyrių atstovams labiau imponavo 46 metų amžiaus veržlus, energingas K.Masiulis ir jo programa: suformuoti sutelktą komandą, jausti atsakomybę, atsiskaityti už darbo rezultatus, patraukti jaunimą, padėti jauniems žmonėms daryti karjerą, vadovautis TS nauja programa „Sėkmės Lietuva“, ieškoti finansinių išteklių, plėtoti viešuosius ryšius, padaryti Vilniaus konservatorių veidą matomą visai Lietuvai. Balsų dauguma Vilniaus miesto skyrių sueigos pirmininku buvo išrinktas K.Masiulis. Paaiškėjo ir vienas pirmininko pavaduotojų, tai - Audronius Ažubalis. Kiti pavaduotojai bus išrinkti vėliau.

K.Masiulis „XXI amžiaus“ skaitytojams, be abejo, yra pažįstamas iš TV laidų, kuriose pastaruoju metu jis dažnai dalyvauja. Jis 1975 metais baigė Kelmės vidurinę mokyklą, 1980-aisiais - Vilniaus universitetą. Save įvardijo filosofu, politologu, gerai moka vokiečių, rusų kalbas, skaito angliškus tekstus. Jis dirbo ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus patarėju konsultantu, kurį laiką buvo Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus patarėju. Dabartinė darbovietė - Lietuvos teisės universitetas. Skaito paskaitas ne tik studentams, bet ir visuomenei, komentuoja politinius procesus žiniasklaidoje. Jam artimi savivaldybės strateginio planavimo, administravimo ir jo tobulinimo klausimai. Naujasis Skyrių sueigos pirmininkas įsitikinęs, jog yra nepakankamas bendruomenės konsolidavimas, bendravimas ir bendradarbiavimas su piliečiais, neramina ir pasenusi vadyba. K.Masiulis yra vedęs, augina tris vaikus.

Konferencija svarstė Skyrių sueigos statutą. Statuto projektas buvo apsvarstytas skyrių tarybose ir Priežiūros komitete. Atsižvelgta į pastabas. Statutas patvirtintas bendru pritarimu. Kol buvo skaičiuojami balsai, TS pirmininkas A.Kubilius aptarė aktualiausius nūdienos klausimus. Savo kalbą jis pavadino „Šiandieninė situacija ir mūsų atsakomybė“. Šiandienos situacija - tai Prezidento ir valstybės krizė, savo rimtumu prilygstanti 1990-1991 metų situacijai. Iškilo pasirinkimas: arba Prezidentas, arba Lietuva. „Vis daugiau Lietuvos žmonių su tokiu mūsų matymu sutinka. Kitąmet turėsime trejus rinkimus: Seimo, Europos Parlamento ir Prezidento. Kadangi Prezidentas neturi jėgų atsistatydinti, Seimui teks apsispręsti už apkaltos procesą”,- sakė pranešėjas. Krizės pasekmės nemalonios - žmonės nusivylė politinėmis partijomis, gilinamas visuomenės skilimas, daugėja žmonių, kurie nebepasitiki politine sistema ir stengiasi atkeršyti tuo, kuo gali. Taip galima paaiškinti ką tik atsiradusios Darbo partijos populiarumo didėjimą; ši partija net du kartus aplenkė socialdemokratų populiarumą. „Baigėsi Borisovo, prasideda Viktoro era“,- sakė A.Kubilius. Jis pastebėjo, kad formuojasi naujas mąstymas. „Mes be rusų nenurimsim. Tokio mąstymo, primityvaus požiūrio į Lietuvos dvasią pasekmės gali būti žiaurios. Juk ir Hitleris į Bundestagą, ir Lukašenka buvo išrinkti suklaidintų žmonių. Lemtingi bus 2004 metų rinkimai: ar pasuksime į Baltarusiją, ar išliksime savarankiški. Mūsų partija kilo iš Sąjūdžio, turime jausti atsakomybę už Lietuvą, jos ateitį, negalime leisti Lietuvai pavirsti chaosu. Nuo mūsų pačių susitelkimo ir iniciatyvos, santykio su kitomis partijomis priklausys, ar Lietuvai pavyks tapti savarankiška valstybe“, - baigė savo kalbą TS pirmininkas Andrius Kubilius.

Norėtųsi, kad tuos žodžius išgirstų kuo daugiau žmonių. Ne tik išgirstų, bet ir paimtų giliai į širdį, kad jie, permąstyti ir perprasti, Lietuvos žmones apsaugotų nuo dar vieno klaidingo pasirinkimo.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija