Atnaujintas 2003 m. gruodžio 10 d.
Nr.94
(1198)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Šalia teisinių principų turi būti
moralinis politikos suvokimas

Seimo Pirmininko pavaduotojas
Gintaras Steponavičius
Algirdo Sabaliausko (ELTA) nuotrauka

Dabartinėmis aplinkybėmis opozicinė Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) neatmeta galimybės remti net kairiųjų keliamą kandidatą į Prezidento postą. Kaip teigė vienas šios partijos lyderių, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius, Lietuvoje šiandien nebegalioja politinių sąjungininkų rinkimasis vien pagal skirstymą į kairiuosius ir dešiniuosius. Mūsų visuomenė ir politikai dabar gyvena emocijų vyravimo laikotarpį. Tai primena Sąjūdžio laikų emocinį krūvį. Reikia siekti, kad šalia emocijų, nuoširdaus jausmo būtų ir gebėjimas vertinti įvykius ne tik impulsyviai. Viena didžiausių šiandienės politikos problemų - tai moralinė degradacija, teigia G.Steponavičius. Už tai atsakingas ne tik Rolandas Paksas. Daugelis politikų atsakingi dėl to, kad smuko pasitikėjimas jais ir politinėmis institucijomis. Dabartinio skandalo aplinkybėmis viską suvesti į teisinę atsakomybę, kaip tai bando daryti uoliausieji R.Pakso gynėjai, yra nepagrįstas supaprastinimas.


Lubiankos čiuptuvų voratinklyje

Petras KATINAS

Subūręs savo partiją, pavadintą „Už teisingą Lietuvą“, parlamentaras Julius Veselka, dėl savo neblėstančios meilės Maskvai jau vadinamas Vesiolkinu, dabar kasdien ragina bičiulius, savo agresyvumu nė kiek nenusileidžiančius V.Šustausko „ubagus“, buvusio sovietinio milicininko V.Mažono „Lietuvių patriotų sąjungos“ skandalistus bei panašius stoti ginti Prezidento. Nesvarbu, kad J.Veselka, per visą dabartinio Seimo besibaigiančią kadenciją taip ir nepateikęs nė vieno normalesnio pasiūlymo, dabar švaistosi dalydamas interviu į visas puses ir jau tapo viską žinančios bei išmanančios nuolatinės protų jaukėjos žurnalistės R.Grinevičiūtės laidos „Korida“ TV-4 televizijoje žvaigždė.


Borisovo nuodai Lietuvai

Pilietis Rolandas Paksas, užimantis valstybės Prezidento postą, mėgina įteigti ir Lietuvai, ir užsieniui, neva visa Lietuvos valstybė su jos institucijomis yra neteisi (galbūt „nepavykusi“, kaip norėtų skelbti zonos tvarkdarė Maskva) ir susimokiusi prieš tą vienintelį teisuolį su fakeluota aureole. Jis yra valdomas begalinės puikybės ir blogio jėgų. „Nuo seno planuotas sąmokslas“, Seimo „fabrikuojami kaltinimai“, „neteisėta“ komisija (gal ir pats Seimas, kurio antai pažadėjo dar kol kas neišvaikyti su kariuomene), „neleidžia į televiziją“, tai vos keli melai ir grasinimai, kasdien trykštantys iš šio politiko. Seimas galėtų kreiptis viešu laišku į Prezidentą, kad liautųsi meluoti ir apie savo nebūtus nuopelnus dėl teisėsaugos institucijų atlikto darbo sklypų, diplomatų piktnaudžiavimo tarnyba ir susitepusių teisėjų istorijose. Tikrovė ta, kad būtent R.Paksas siekė perimti į savo kontrolę pirmiausia policiją, Valstybės saugumo departamentą, Specialiųjų tyrimų tarnybą, besipriešinančius nusikaltėlių pasauliui, ir Užsienio reikalų ministeriją, kurios veikla nepatinka Kremliui. Tada prezidentūros šutvė būtų įstengusi dar labiau ir itin korumpuotai daryti įtaką privatizacijai, pelningiausioms pasienio tarnyboms ir teisėtvarkai, teikti „stogus“.


Dėl priešvalstybinės užsakomosios žurnalistikos

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos protestas

Sąjūdžio Vilniaus miesto taryba su nerimu stebi, kaip susijęs su Rusijos kriminalinėmis ir specialiųjų tarnybų struktūromis verslininkas, savo neleistinais ryšiais su Prezidentūra prisidėjęs prie jos krizės, toliau kelia sumaištį Lietuvoje tiek savo nusikalstama veikla, tiek bandymais per žiniasklaidą toliau gilinti krizę.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija