Atnaujintas 2003 m. gruodžio 10 d.
Nr.94
(1198)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dėl priešvalstybinės užsakomosios žurnalistikos

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos protestas

Sąjūdžio Vilniaus miesto taryba su nerimu stebi, kaip susijęs su Rusijos kriminalinėmis ir specialiųjų tarnybų struktūromis verslininkas, savo neleistinais ryšiais su Prezidentūra prisidėjęs prie jos krizės, toliau kelia sumaištį Lietuvoje tiek savo nusikalstama veikla, tiek bandymais per žiniasklaidą toliau gilinti krizę.

Prieš Prezidento rinkimus laikraštis „Vakaro žinios“ paskelbė dezinformaciją apie Vilniaus banką ir padarė jam milijoninius nuostolius. Šį kartą juodą darbą atlikti ėmėsi „Ūkininko patarėjas“, už to paties užsakovo pinigus sutikdamas milijono dviejų šimtų tūkstančių tiražu leisti priedą „Apginkime demokratiją“, talkindamas rusams darant „tvarką“ Lietuvoje ir atlikdamas valstybės griovėjo užsakymą.

Atsižvelgiant į tai, kas anksčiau pasakyta, Sąjūdžio Vilniaus miesto taryba smerkia „Ūkininko patarėjo“ redakciją dėl antivalstybinio užsakomojo priedo „Apginkime demokratiją“ spausdinimo, didinančio Lietuvos žmonių supriešinimą, gilinančio politinę krizę, keliančio valstybei pavojų.

Petras ŠAKALINIS,

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto tarybos pirmininkas

 

Sąjūdžio Vilniaus miesto taryba taip pat dėkoja „Lietuvos pašto“ vadovybei, atsisakiusiai platinti „Ūkininko patarėjo“ išleistą priedą „Apginkime demokratiją“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija