Atnaujintas 2003 m. gruodžio 12 d.
Nr.95
(1199)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dvasinė vergovė

Būti vergu? Niekados! Vergas ne tik fiziškai išnaudojamas ir baudžiamas. Jis ir dvasiškai luošinamas, nuolat turi jausti savo menkavertiškumą.

Neturėti saujoje duonos kąsnio ir maldaujančiomis akimis žvelgti į savo poną, pilna burna žiaumojantį pyragus, nedrąsiai viliantis, gal nukris trupinėlis ir jam, nuolatinio alkio kamuojamam – tai ne tas pat, kaip jausti dvasinį alkį, nematant nė menkiausių prošvaisčių, skaudžiai suvokiant neišmatuojamos dvasinės vergovės kančią. Ir nors vergas klusniai lankstosi prieš savo šeimininką, bet tai dar nereiškia, jog jį gerbia ir myli. Jis tai daro dėl to, kad yra tik vergas, turintis vienintelę teisę pataikauti savo šeimininkui. Kūniškai pavergtas žmogus, - tai dar ne tikras vergas, jei jo dvasia laisva ir gali pakilti virš trapaus kūniškumo, kai nesižemina prieš vergvaldį, jei toji dvasia išdrįsta net pamaištauti.


Ir jauna demokratija turi gebėti apsiginti

Pulsuojantis vis naujais atskleidžiamais faktais, keliančiais grėsmę valstybės saugumui, paksogeito skandalas kiekvienam piliečiui, patyrusiam ir dar nepamiršusiam slogaus ir sunkaus okupacijos metų palikimo, kelia visą spiečių klausimų, į kuriuos atsakymų kol kas dar negirdėti.

Kaip galėjo atsitikti, kad Prezidentūra, antroji pagal svarbą valstybės valdžios institucija, tapo provokacijų perykla, įstatymų pažeidėjų ir demagogų širšynu, kurį, spaudžiant visuomenei, teko lyg ir išvaikyti, nors po išvaikymo padėtis Prezidentūroje radikaliai nepasikeitė.


Dėl valstybėje sumaištį keliančios spaudos

Kreipimasis į geros valios Lietuvos žmones ir Lietuvos Respublikos Vyriausybę

„Ūkininko patarėjas“ vieno milijono 200 tūkst. tiražu išleido specialųjį UAB „Aviabaltika“ parengtą leidinį „Apginkime demokratiją“. Šį leidinį išspausdino AB „Spauda“, o jį nemokamai platina AB „Lietuvos spauda“, kurių pagrindinį akcijų kapitalą kontroliuoja mūsų valstybė. Leidinio turinys liudija, kad jo tikslas ne apginti demokratiją, o demokratinį procesą trikdyti, kelti tautoje sumaištį, susipriešinimą. Kyla pagrįstas klausimas, kokią teisę šeimininkauti Lietuvoje ir griauti mūsų valstybę turi Rusijos pilietis J.Borisovas?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija