Atnaujintas 2003 m. gruodžio 19 d.
Nr.97
(1201)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kur du pešasi…

Jei praėjusių metų pabaiga visiems siūlė Prezidento rinkimų intrigą, tai šiemet visi laukia nesulaukia Prezidento skandalo atomazgos. Pernai tokiu metu visi spėliojo apie rinkimų favoritą. Dabar visi laukia šio favorito politinės mirties, kurią pyktelėjęs dosniausias rinkimų rėmėjas pažadėjo dar pavasarį.

Kas paskatino tokius grubokus pažadus? Neįvykdyti pažadai ar nesulaukta finansinė sėkmė? Ir šiandien dar neaišku, kur išsiskyrė J.Borisovo ir R.Pakso keliai. Oficialiai jie jau senokai nebendrauja, tačiau tai netrukdo pirmajam šalies vyrui lankytis bičiulio šeimos šventėse. Keistokas atrodo ir laikraštiena pavadintas “Apginkime demokratiją” leidinys. Jame lyg ir aukštinamas J.Borisovas, lyg ir bandomas apginti R.Paksas. O iš tikrųjų ten pasakojamos Prezidento biografijos pasakos, įtartinai panašios į seniai girdėtus Volodios Uljanovo vaikystės žygdarbius. Tai kas šis laikraštis – Prezidento gynimas ar jo diskreditacija?


R.Pakso elgesys kelia grėsmę Lietuvos saugumui

Prezidento pareigos ir teisės nurodytos Lietuvos Respublikos Konstitucijos 77, 82, 83,84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 straipsniuose, taigi R.Paksas privalėtų laikytis šių Konstitucijos nuostatų.

Akivaizdu, jog R.Paksas Konstitucijos įpareigojimų nevykdo, o duotą priesaiką nuolat laužo:

- nebendradarbiavo su Seimo komisija ir nedavė paaiškinimų, o važinėjo bei toliau važinėja po miestelius ir rajonus su priešinga agitacine propaganda;

- pagal J.Borisovo nurodymus kursto nesantaiką tarp žmonių, nes kartu su R.Paksu važiuoja taip pat specialūs agitatoriai jo teiginiams skelbti – viskas vyksta pagal buvusį komunistinį scenarijų. Tuo rūpinasi J.Borisovas, kurio milijoniniu tiražu išleisti melo laikraščiai platinami visoje Lietuvoje.


Ginčai per ilgai užsitęsė

„Tas neklysta, kas nedirba“ – sako lietuviška patarlė. Jeigu prezidentas R.Paksas, kai kieno akimis žiūrint, padarė klaidų, tai ar jis jų daugiau padarė už prieš jį buvusiuosius? Anie išbuvo visą savo kadenciją, tai ar jis negalėtų išbūti nenutraukęs savo darbo ir išklausęs bei įvertinęs jam sakomus priekaištus? Dabartinės diskusijos jau nėra efektyvios. Juk dar Kristaus laikais nemąstanti minia šūkavo: „Išlaisvinkite Barabą, bet ne Kristų!“. Dabar asmenybės yra kito masto, bet forma – ta pati. Net vaikai raginami prieštarauti Paksui, nors jie patys dar nieko nežino ir neišmano.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija