Atnaujintas 2003 m. gruodžio 19 d.
Nr.97
(1201)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

R.Pakso elgesys kelia grėsmę Lietuvos saugumui

Prezidento pareigos ir teisės nurodytos Lietuvos Respublikos Konstitucijos 77, 82, 83,84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 straipsniuose, taigi R.Paksas privalėtų laikytis šių Konstitucijos nuostatų.

Akivaizdu, jog R.Paksas Konstitucijos įpareigojimų nevykdo, o duotą priesaiką nuolat laužo:

- nebendradarbiavo su Seimo komisija ir nedavė paaiškinimų, o važinėjo bei toliau važinėja po miestelius ir rajonus su priešinga agitacine propaganda;

- pagal J.Borisovo nurodymus kursto nesantaiką tarp žmonių, nes kartu su R.Paksu važiuoja taip pat specialūs agitatoriai jo teiginiams skelbti – viskas vyksta pagal buvusį komunistinį scenarijų. Tuo rūpinasi J.Borisovas, kurio milijoniniu tiražu išleisti melo laikraščiai platinami visoje Lietuvoje.

R.Paksas faktiškai jau ne Prezidentas, o jo titulas yra tik formalus, nes jo veiksmai neturi nieko bendra su Respublikos Prezidento pareigomis.

Iš to, kas jau plačiai žinoma visoje Lietuvoje ir pasaulyje, užtenka susidaryti aiškią nuomonę ir išvadas, o apkaltos procesas – tai jau Seimo komisijos kompetencija, ir R.Paksas privalo būti kuo greičiau nušalintas iš savo posto, kad nebedarytų žalos ir gėdos lietuvių tautai ir valstybei.

R.Paksas piktnaudžiauja netgi tikėjimu, kad įgytų šalininkų tarp tikinčiųjų, lengvabūdiškai suprantančių tikėjimo tiesas. Turime priminti vieną pagrindinių tikėjimų tiesų: netark savo Viešpaties vardo be reikalo. Ją R.Paksas iš esmės pažeidžia, nes tikėjimas negali būti naudojamas propagandos tikslams. Pagal Kristaus mokslą žmogus negali melstis demonstratyviai, kad visi matytų – ką darė fariziejai, kuriuos Kristus smerkė.

Privalome įsisąmoninti ir pažinti tikėjimo tiesas, nesileisti apgaunami veidmaininga agitacija, nes tikrai tikintis negali bendrauti su Rusijos mafijos atstovais. Kaip skelbė Kristus: negalima tarnauti dviem ponams – Dievui ir mamonai.

Dabar svarbiausia problema – naujo Prezidento kandidatūra. Kadangi tinkamo kandidato iškėlimas yra problemiškas, tai protingiausias ir geriausias yra A.Kubiliaus pasiūlymas, vienijantis tautą, kuri šiuo metu yra R.Pakso suskaldyta ir toliau skaldoma pagal Rusijos mafijos ir slaptosios žvalgybos planą.

A.Brazauskas vieno kandidato idėją aiškino klaidingai – tariamai tai būsianti primesta kandidatūra ir galinti pažeisti demokratijos principą. Toks A.Brazausko aiškinimas iš esmės yra klaidingas. Iš praktikos žinome, jog per didelis neapgalvotų ir atsitiktinių kandidatų skaičius yra žalingas valstybei. To išvada – atidaromas kelias sukčiavimams ir papirkimams, kaip, sakykim, R.Pakso atveju. Taigi protingiausias yra A.Kubiliaus pasiūlymas, užkertantis kelią karjeristams ir papirkimams, nes tik nepartinis kandidatas gali būti objektyvus ir atsidavęs savo krašto ir tautos gerovei, negu jau buvęs partinis, susijęs su tam tikra politine kryptimi.

Privalome pagaliau suprasti, jog tautos skaldymas, kurį dabar vykdo R.Paksas, yra žalingas ne vien visuomeniniu požiūriu, nes gresia valstybės saugumui, juolab kad esame tokioje geografinėje padėtyje, kokioje esame, - Rusijos gniaužtuose.

Stasys BARTULIS

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija