Atnaujintas 2003 m. gruodžio 19 d.
Nr.97
(1201)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Sugrįžtant prie ištakų

Kun. Robertas Pukenis
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Tai atsiliepimas į Tėvynės šauksmą. Aš jį visada savy nešiojau ir buvau neramus. Aš norėjau, kad būtų giedras tėviškės dangus ir augtų kryžiaus medis, o lietuvaitė jį papuoštų rūtų vainiku.
Kartais mano žodžiai virsdavo strėlėmis, kurias taikiau į slibino nasrus. O kartais tokie skurdūs ir prislėgti jie būdavo. Mane traukė politika, aš žaidžiau su ugnim, bet man buvo malonu vyti velnią šalin.

Tai kun. Roberto Pukenio knygos „Teesie“, išleistos 1993 metais Kaune, „Aušros“ spaustuvėje, eilutės. Su juo, dviem doktoratais grįžusiu iš Romos ir vadovaujančiu Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Teologijos fakulteto Teisės katedrai, skaitytoją supažindinome pavasarį (žr. „Istorinė krikščionio atsakomybė“, „XXI amžius“, Nr. 22). Paskutiniais to rašinio žodžiais pažadėję pratęsti pokalbį apie širdžiai mielas kūrybines versmes ilgokai tylėjome, nes kun. R.Pukenis vasarą praleido Italijoje, o grįžęs Panevėžio vyskupo buvo paskirtas Panevėžio vyskupijos generalvikaru. Darbas VDU ir pirmieji žingsniai Panevėžio kurijoje atima daug laiko, todėl mūsų pokalbis epizodinis. Atsiprašome skaitytoją, jei ne viską čia ras, ko tikėtųsi, tačiau drįstame pateikti autentišką pokalbį. Tai kiek neįprastas kunigo pokalbis apie rašymą, tautos ir asmenybės kūrybos ištakas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija