Atnaujintas 2003 m. gruodžio 24 d.
Nr.98
(1202)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Prakartėlės įsikūrė kluone

Bronius VERTELKA

Rengiant prakartėlių parodą kluone plušėjo
Rokiškio krašto muziejaus darbuotojai
( iš kairės): stalius Valentinas Klišys,
Dailės skyriaus vedėja Marijona Mieliauskienė,
muziejininkė Dalia Kiukienė ir ūkio dalies vedėjas
Valentinas Skeirys

Rokiškyje vyksta šeštoji tarptautinė prakartėlių paroda. Jai pristatyta apie 60 darbų. Paroda šį kartą surengta ne Rokiškio krašto muziejuje, bet šalia jo stovinčiame kluone.

 

Statinį restauravo parodų mecenato lėšomis

Praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio pabaigoje tuometis muziejaus direktorius Stanislovas Daunys nusprendė įkurti liaudies buities sektorių, kuris turėjo atitikti muziejaus po atviru dangumi dvasią. Buvo sumanyta atkurti lietuvio vidutinioko ūkininko sodybą. Imta vežti senove dvelkiančius pastatus.


Vakaras su kunigu

Kun. Skaidrius Kandratavičius Vilijampolės
gyventojams skaitė savo eiles

Kauno Petro Vileišio vidurinės mokyklos aktų salė vos sutalpino moksleivių tėvus ir Vilijampolės mikrorajono gyventojus, noriai atsiliepusius į pedagogų kvietimą paminėti ateinančias šventes kartu bendrame renginyje „Šventų Kalėdų belaukiant“, taip pat pradėti glaudžiau bendrauti su mokykla, susipažinti su jos gyvenimu, pasiekimais, praskaidrinti savo kasdienybę. Vakare dalyvavo ir geriausieji moksleiviai.

Kalėdų žvaigždės spindesį gruodžio skliaute priminė ir šviesios palaimos salę pripildė Kalėdų giesmės, kuriomis prasidėjo bendras mokytojų, tėvų ir mikrorajono gyventojų renginys. Giesmes giedojo mokyklos Sakralinės muzikos ansamblis, vadovaujamas Svetlanos Mažeikienės.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija