Atnaujintas 2003 m. gruodžio 24 d.
Nr.98
(1202)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Vakaras su kunigu

Kun. Skaidrius Kandratavičius Vilijampolės
gyventojams skaitė savo eiles

Kauno Petro Vileišio vidurinės mokyklos aktų salė vos sutalpino moksleivių tėvus ir Vilijampolės mikrorajono gyventojus, noriai atsiliepusius į pedagogų kvietimą paminėti ateinančias šventes kartu bendrame renginyje „Šventų Kalėdų belaukiant“, taip pat pradėti glaudžiau bendrauti su mokykla, susipažinti su jos gyvenimu, pasiekimais, praskaidrinti savo kasdienybę. Vakare dalyvavo ir geriausieji moksleiviai.

Kalėdų žvaigždės spindesį gruodžio skliaute priminė ir šviesios palaimos salę pripildė Kalėdų giesmės, kuriomis prasidėjo bendras mokytojų, tėvų ir mikrorajono gyventojų renginys. Giesmes giedojo mokyklos Sakralinės muzikos ansamblis, vadovaujamas Svetlanos Mažeikienės.

Tyla ir susikaupimu susirinkusieji sutiko Kauno Šv. Juozapo bažnyčios kunigo Skaidriaus Kandratavičiaus vilties ir ramybės žodžius į širdį, jo skaitomas savos kūrybos eiles. Įžengęs į 30-uosius savo gyvenimo metus, kun. S. Kandratavičius filosofiškai žvelgė į gyvenimo vertybes ir to mokė kitus. Prieš tai ragavęs mokytojo duonos, kaip poetas jis giliai palietė jaunuolių širdis ir nuteikė susikaupimo šventei – Adventui.

Kunigas džiaugėsi, kad mokykla užmezgė ryšius su Bažnyčia, kad į šį vakarą atėjo jaunimas, mokytojai ir parapijos gyventojai. Visiems susirinkusiems palinkėjo nepamiršti atgailos, per Adventą išlikti susikaupusiems, su ramybe ir tikėjimu laukti Kristaus gimimo. Juk nuoširdus pasitikėjimas Aukščiausiuoju, dvasios pilnatve įprasmina kiekvieną žmogaus žingsnį, gali pakeisti net žmogaus likimą, išvaduoti iš nerimo. Tikinčiajam visos problemos atrodo mažesnės ir lengviau išsprendžiamos.

Vakaro svečiams koncertavo ir daugiau mokyklos saviveiklos kolektyvų. Nijolės Prišmantienės vadovaujamas jaunučių choras giedojo S. Radžiūnaitės „Kalėdinę giesmę“, „Be manęs neužmik“, „Jėzau, sukurk man naują širdį“. Muzikos studijos atlikėjai (vadovė Diana Oksienė) atliko J. Lyguto „Žiemos šarma“, V. Valinskienės „Kalėdinė naktis“.

P.Vileišio vidurinės mokyklos direktorius Zigmantas Čeilitka, šiltai pasveikinęs susirinkusiuosius, džiaugėsi jų dėmesiu mokyklai, kvietė ir toliau lankytis jos renginiuose. Pasak direktoriaus, malonu, kad mokykla suburia žmones: renginyje apsilankė buvę moksleiviai, jų seneliai ir proseneliai.

Mikrorajono gyventojai nuoširdžiai džiaugėsi įvykusiu renginiu, susitikimu su parapijos kunigu poetu ir dėkojo mokyklos administracijai bei renginio organizatoriams.

Palmyra ŠVAIKAUSKIENĖ,

Kauno P.Vileišio vidurinės mokyklos bibliotekos vedėja, lietuvių kalbos mokytoja
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija