Atnaujintas 2004 m. sausio 2 d.
Nr.1
(1204)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kuriama pastoracinė taryba

Marijampolė. Gruodžio viduryje po šv. Mišių, skirtų vaikams, į Šeimos centro salę rinkosi Šv. arkangelo Mykolo parapijos tikintieji, aktyviai dirbantys įvairiose srityse ar organizacijose. Tikslas – steigti pastoracinę parapijos tarybą. Steigimo darbą palaimino vyskupas emeritas Juozas Žemaitis, MIC, vadovavęs bendrai maldai. Vyskupas pabrėžė, kad pastoracinė taryba labai reikalinga kaip rimtas klebono pagalbininkas. Ganytojas prisiminė, kad dar anais Bažnyčios persekiojimo metais jam klebonaujant dviejose parapijose, labai padėjo tuometiniai dvidešimtukai.

Dalyvaujantieji, vadovaujami klebono kun. Stasio Puidoko, MIC, kol kas numatė tokias sekcijas: katechetinė, socialinė karitatyvinė, maldos ir tikėjimo platinimo, religinio švietimo su grupe katalikiškai spaudai platinti ar į ją rašyti, katalikiškų organizacijų, liturginė, ekonominė. Svarbiausia ir gausiausia yra katechetikos (pirmininkė s. Laimutė Rimkevičiūtė), kuri rūpinsis katechizacija bei evangelizacija. Išskirtina ir socialinė karitatyvinė sekcija (vad. Stasė Požarskienė).

Kai kurios sekcijos netolimoje ateityje bus papildytos naujais žmonėmis. Kiekviena jų numatė skirtingas datas susirinkti ir pateikti apmąstytus pasiūlymus. Sausio antrojoje pusėje numatyta sušaukti visų sekcijų bendrą susirinkimą tolesnei veiklai aptarti ir jos planui sudaryti.

Klebonas kun. S.Puidokas reiškė viltį, kad Marijampolės vardas, Dievui laiminant, deramai skambės. Toks aktyvumas bent nedidele dalimi mieste prie Šešupės papildytų anuometinių Marijonų kongregacijos įnašą į tikėjimą ir kultūrą per jų vadovautą gimnaziją, redaguotus ir spausdintus katalikiškus žurnalus, knygas.

Jeronimas ŠALČIŪNAS

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija