Atnaujintas 2004 m. sausio 9 d.
Nr.3
(1206)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Viešpaties gimimo belaukiant

Zarasai. Praėjusį Adventą Zarasų parapijos klebonas kun. Remigijus Kavaliauskas kvietė melstis ir savo kasdienį darbą įtraukti į Viešpaties laukimo džiaugsmą. Tuo tikslu kiekvienas sekmadienis buvo skirtas vis kitai žmonių grupei.

Pirmas Advento sekmadienis buvo skirtas švietimo darbuotojams. Buvo šventinami adventiniai vainikai; juos nešė prie altoriaus kiekvienos miesto mokyklos atstovai – Ąžuolo gimnazijos, P. Širvio pagrindinės mokyklos, Santarvės vidurinės mokyklos bei Žemės ūkio mokyklos. Mokyklų direktoriai skaitė šv. Mišių skaitinius.

Antras Advento sekmadienis buvo skirtas prekybos verslo bei aptarnavimo sričių darbuotojams. Trečias Advento sekmadienis skirtas policijos, teisėtvarkos bei valdymo sričių darbuotojams, ketvirtas sekmadienis – medicinos, „Caritas“ bei socialinės srities darbuotojams. Visi atstovai dalyvavo liturgijoje, skaitė skaitinius bei specialiai parengtą visuotinę maldą.

* * *

Prieš pat Kalėdas Zarasų kultūros rūmuose įvykęs Advento vakaras paliudijo, kad čia gali būti ir dvasingų susiėjimų. Skambėjo muzika, giedojo Zarasų bažnyčios vaikų, Sumos ir „Canticum“ chorai, folkloro ansamblis „Seluona“, pasirodė Zarasų meno mokyklos jaunieji muzikantai, kėlė į aukštį klausytojų širdis solistės Astos Vajėgienės atliekamos giesmės. Tačiau toje garsų, melodijų ir žodžių pynėje iš esmės buvo kalbama apie tylą, maldą, susikaupimą. Adventinį pasveikinimą tarė Zarasų klebonas dekanas kun. R.Kavaliauskas.

Gyvenimas vargingas, bet žmonėms pritrūksta ne vien duonos, išsenka šiluma širdyje. Žmonėms labai reikia Dievo, artėjimo prie amžinojo gėrio ir meilės. Už to pajautą Advento vakare jo iniciatorei Kristinai Kondratavičienei, kultūros rūmų direktorei Jovitai Mikutevičienei – nuoširdi dalyvavusiųjų padėka.

* * *

Gruodžio 19, 20 dienomis Zarasų bažnyčioje vyko Advento Sutaikinimo pamaldos. Parapijiečiams tai buvo naujovė. Norėjosi iškelti Sutaikinimo sakramento svarbą, jo nekasdienį grožį ir gyvybiškai reikalingą poreikį; pagaliau išmokti adoruoti. Žmonės buvo labai patenkinti ir maloniai nustebinti. Talkino kaimyninių parapijų kunigai.

Kalėdos vaikams

Kalėdų antra diena Zarasų bažnyčioje buvo skirta vaikams. Už vaikus bei jų tėvelius meldėsi ir jiems pamokslą pasakė Zarasų parapijos klebonas. Į liturgiją įsitraukė vaikai, kurie jau nuo rugsėjo mėnesio rengėsi Pirmajai Komunijai. Jų iš viso per 80. Juos rengia tikybos mokytojos Nijolė Ragauskienė ir Aurelija Jakutienė. Vaikai nešė Kūdikėliui Jėzui aukas ir linkėjimus, sakė savo sugalvotus maldavimus; gražiai giedojo vaikų choras, vadovaujamas vargonininkės Kristinos Kondratavičienės. Po šv. Mišių vaikai nykštukų buvo vaišinami saldumynais. Vaikai džiaugėsi nuostabia švente.

KRK

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija