Atnaujintas 2004 m. sausio 9 d.
Nr.3
(1206)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Darbai skiriasi nuo žodžių

Per televizijos laidą „Dviguba teisybė“ girdėjau, kaip komunistai teigė, jog jie kovoja už lygybę, kad nebūtų ponų. Aš nesakau, kad dabartiniai Lietuvos „demokratiški“ ponai geri, bet žinau, kokie „geri“ buvo diktatoriški ponai. O kokiais ponais nori būti komunistai, kovodami su dabartiniais ponais? Suprantama, jie kovoja su ponais, nes patys nori būti ponais, „gerais“, diktatoriškais, kurių žodžiai skiriasi nuo darbų. Kadangi jiems nusibodo būti paprastais žmonėmis, todėl nori būti ponais, kuriems priklausytų pirtelės, įvairios paskyros, parduotuvės su majonezu, konservuotais žirneliais, tirpia kava, ananasiniais saldainiais ir t.t. Jų rankose – viskas ir teisė duoti kitiems tų gėrybių ar neduoti. Žodžiu, duos – bus geri, o tą išmaldą kai kas ir dabar prisimena (bet tik ją) ir ilgisi tų „gerų“ laikų...

Prisimenu 1951 metus. Senutė motina „savo noru“ įstojo kolūkin. Dirbti nepajėgė, pavogti negalėjo, pensijos negavo ir man, studentui, negalėjo padėti. Ieškojau darbo. Negavau. Kažkas patarė kreiptis į partijos komitetą. Nuėjau į Gedimino gatvėje esantį komitetą. Mane priėmė silpnai lietuviškai kalbantis partinis valdininkas. Aš rusiškai silpnai kalbėjau. Išklausė mane ir sužinojo, kad nesu komjaunuolis, bet mane labai užjautė, labai gražiai kalbėjo, pažadėjo padėti, nes partija, draugas Stalinas rūpinasi jaunimu. Ir taip maloniai, guodžiančiai kalbėjo, net graudu pasidarė, ir pažadėjo kuo greičiau surasti darbą ir man pranešti. Deja, to pranešimo iki šiandien nesulaukiau. Taigi mokėjo tik gražiai pakalbėti, bet žodžiai nuo darbų skyrėsi.

Atrodo, kad šiandieniniai komunistai gražiais žodžiais (kol kas) nori atimti iš dabartinių ponų valdžią ir patys tapti „gerais“ ponais. Žinotų, kaip padėti, užjausti darbo žmogų. Todėl, manau, nereikėtų vienų ponų keisti kitais ponais, kurių „gerumą“ jau gerai žinome.

Kazys ŽIDONIS
Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija