Atnaujintas 2004 m. sausio 14 d.
Nr.4
(1207)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Per pusantrų metų -
keturi šimtai įstabiausių paveikslų

Rūta JONUŠKIENĖ

Elena Vilkickienė prie savo paveikslų
Audronės DRISKUVIENĖS nuotrauka

Šviesa, žydėjimas, pavasariu nutvieksti gimtinės laukai, tarp žiedų žaidžiantys žvėreliai ir paukščiai, į dangų kylantys medžių siluetai, mėlyni upių ir upelių kaspinai, debesų atspindžiai vandenyje, tekančios saulės nuspalvintos Sibiro kalnų keteros, Lietuvos kunigaikščiai, šventųjų gyvenimai – visa tai Utenoje gyvenančios ir netikėtai save kūryboje atradusios Elenos Vilkickienės paveikslai... Per pusantrų metų moteris nutapė... beveik keturis šimtus gyvenimo džiaugsmu spinduliuojančių paveikslų, išsiskiriančių žaismingumu,viltingomis spalvomis, savitu gyvenimo prasmės ir grožio suvokimu. Pasak dailininko Vytauto Petronio, E.Vilkickienės tapybiškai grafiški paveikslai tarsi atkartoja geriausių pasaulio dailininkų – modernistų ir impresionistų – motyvus, tačiau saviti ir nepakartojami savo primityvumu bei šiuolaikiškai suvokiamu meno pasauliu...


Kunigas – poetas ir menininkas

Bronius VERTELKA

Ramygalos klebonas
kun. Edmundas Rinkevičius
artimai bendrauja su menu

Ramygalos knygyne „Šviesa“ neseniai veikė Danutės Kisielytės–Ulienės ir Edmundo Rinkevičiaus kūrybos paroda. Joje buvo galima pamatyti miesto senbuvės iš vytelių pintus bei ne per seniausiai čia dirbti klebonu atvykusio kunigo medžio darbus. Tai buvo tautodailininkų puiki dovana šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams.

 

Nemėgsta didelių darbų

Knygyne eksponuojamus medžio dirbinius kun. E. Rinkevičius atsivežė iš Užpalių. Ten jis klebonavo daugiau nei dešimt metų. Nemažai savo darbų dvasininkas yra išdovanojęs. Daugelis nustebdavo sužinoję, kad klebonas drožia iš medžio. Kun. E. Rinkevičius savo darbų neskaičiuoja. Juos drožia iš ąžuolo, liepos ir klevo medienos. Ramygaloje klebonaujantis kunigas pasakojo, jog nemėgstąs didelių darbų. Be to, neturįs tam ir sąlygų. Drožia šventuosius ir angelus. Yra sukūręs Kristaus ir Marijos bareljefus. Dalyvavo daugelyje parodų. Tautodailininkas yra kviečiamas dalyvauti Rokiškio krašto muziejuje rengiamose parodose pagerbiant L. Šepkos atminimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija