Atnaujintas 2004 m. sausio 16 d.
Nr.5
(1208)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Norėjo išgirsti balsą

Ar galima pasiilgti balso? Taip norėti išgirsti , kad per lietų ar pūgą įveiktum tolimą kelią? Pasirodo, galima, jei tas balsas žadina gerus jausmus, teikia stiprybės.

Lietingas prieškalėdinis sekmadienis. Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedra pilna žmonių. Prie klausyklų eilės. Klauso išpažinčių ir vyskupas Jonas Kauneckas. Netrukus išeina šv. Mišių aukoti. Aidi stiprus jo balsas - nuoširdus, kupinas vidinės jėgos, įtaigus. Vyskupas džiaugiasi gausiu tikinčiųjų dalyvavimu priimant Atgailos sakramentą.

Vos baigęs šv. Mišių auką, vyskupas vėl klausykloje, tik jau kitoje. Eilutėje stovintieji sunerimo: juk pats vyskupas klausys išpažinties! O apie mane sukiojasi mielo veido moteris. Pasižiūri, pasižiūri, prieina ir paslaptingai sako: „Aš iš Skaudvilės atvažiavau. Vyskupas kunigavo mūsų krašte. Man labai patiko jo nuoširdumas, pripratau prie jo gerumo, prie balso. Norėjau išgirsti jo balsą ir atvažiavau”. Bažnyčioje daug nepasikalbėsi. O esu girdėjusi tiktai garsų, aiškų vyskupo balsą... Štai ir tylus, dar malonesnis, kiekvieną penitentą palydintis gražiais linkėjimais, palaiminimu: „Eik su Dievu!” Jokio nerimo, jokios baimės, jautiesi tarsi pakylėtas, tikras Dievo kūrinys, pasiryžęs žengti doresniu keliu. Aišku, šitokia meilės žmogui išraiška šimtus kartų reikšmingesnė už bet kokius pamokymus ar pabarimą. Apgaubtas gerumo ir pasitikėjimo spinduliais, žmogus ima tikėti savimi, gerųjų jėgų pergale, dar gyvuojančiu pasaulyje gėriu. Todėl nenuostabu, kad žmogus taip toli važiavo pabūti gerumo kupinoje aplinkoje. Atvažiavo, kad išgirstų mielą, gėrį skleidžiantį balsą.

Norėjosi dar pamatyti tą viešnią, pakalbinti, bet prapuolė minioje. Tad norisi jai pasakyti: mieloji sese, ir aš su tavimi visada norėsiu išgirsti tą balsą. Dabar supratau, kokia didi gerumo ir tvirto tikėjimo galia, kaip ji veikia žmogų.

Šiomis dienomis nudžiugino žinia, kad vyskupui paskirta premija už blaivybės propagavimą. Svaigalų mėgėjai, ateikite į Panevėžio Katedrą! Gal išgirsite vyskupo balsą, kuris turėtų sulaikyti į stiklelį ar į kitą blogį tiesiančią ranką. Ateikite ir išgirskite jo balsą!

O.B.
Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija