Atnaujintas 2004 m. sausio 23 d.
Nr. 7
(1210)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Būti palaimintosios sekėjais

Po susitikimo Šilalėje Telšių vyskupas
dr. Jonas Boruta, Kretingos vienuolės
ir Šilalės „Caritas“ atstovė
Birutė Lašaitienė

Kalba Telšių vyskupijos „Caritas“
direktorius kun. Saulius Damašius
(kairėje). Šalia jo – Kaltinėnų klebonas
kun. Petras Linkevičius

Šilalė. Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, pasitelkęs vyskupijos „Caritas“ direktorių kun. Saulių Damašių, generalvikarą prelatą Juozą Šiurį bei Palaimintosios Motinos Teresės kongregacijos Kretingos vienuolyno vienuoles, aplankė visus vyskupijos dekanatus ir domėjosi, kaip parapijose vykdoma karitatyvinė veikla. Kartu buvo vežamas ir palaimintosios paveikslas su jame įrašytais jos žodžiais: „Aš noriu, aš trokštu su Dievo palaima būti šventa“. Juk norint būti šventam neužtenka vien karštai melstis, reikia ir daug gerų darbų.

Minėti svečiai apsilankė ir Šilalėje. Į Šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią suvažiavo Šilalės dekanato parapijų klebonai, parapijų „Caritas“ atstovai. Šilalės „Caritas“ patalpose įvyko pokalbis apie tai, kaip, sekant palaimintosios Motinos Teresės pavyzdžiu, reikėtų suaktyvinti parapijų karitatyvinę veiklą. Apie nuveiktus darbus bei tolesnę veiklą kalbėjo vyskupijos „Caritas“ direktorius kun. S.Damašius. Konkrečių patarimų, kai gerinti darbą, pateikė vyskupas dr.J.Boruta, pabrėždamas, kad geriausias pavyzdys yra palaimintoji Motina Teresė. Jos įsteigtos kongregacijos vienuolės dirba ne tik Kretingos vienuolyne, bet ir visoje Lietuvoje. Vyskupas kvietė kuo daugiau pritraukti savanorių. Apie atsidavimą artimo meilės darbui kalbėjo ir minėto vienuolyno pal. Motinos Teresės sekėjos, vienuolės iš Kalkutos, atvykusios į Kretingą vykdyti karitatyvinės veiklos. Susitikime kalbėjo parapijų kunigai, „Caritas“ atstovai.

Pasibaigus susitikimui, vyskupas dr. J.Boruta su Šilalės dekanato kunigais aukojo šv.Mišias už palaimintąją Motiną Teresę ir už visus „Caritas“ darbuotojus.

Panašūs susitikimai su „Caritas“darbuotojais, parapijų kunigais įvyko visuose Telšių vyskupijos dekanatuose. Tai tarsi toji „alyva“, uždeganti visos vyskupijos karitatyvinę veiklą.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija