Atnaujintas 2004 m. sausio 23 d.
Nr. 7
(1210)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Gyvenimas tarp savo skulptūrėlių

Raimundas Blažaitis savo pirmąją
didelę skulptūrą vertina kritiškai,
bet mano, kad ji jau susigyveno
su mažosiomis, ir jos gyvenimą
žada pratęsti restauruodamas

Vienoje Alvito (Vilkaviškio r.) gyvenvietės gatvėje Raimundo Blažaičio sodyba išsiskiria savo originalumu: medžio tvora, drožta pašto dėžutė – ežiukas, keletas skulptūrų. Kieme jų kur kas daugiau. O senoviškos klėtelės sienos iš išorės ir vidaus išpuoštos mažomis skulptūrėlėmis. Klėtelė – Raimundo kūrybinių minčių įsikūnijimo vieta. Sienas puošia diplomai, liudijantys apie dalyvavimą simpoziumuose, parodose.


Iš svetimo skausmo turtų nesusikrausi

Bronius VERTELKA

Gerą darbą darantys
Marytė ir Petras Rudeliai

Reikalinga svetimiems

Į „Caritas“ Marytė Rudelienė atėjo tokiu keliu. Tada ji dirbo gėlininkių grandininke. Moterys ėmė sakyti, jog turi išaugtinių drabužėlių, bet nenori jų išmesti į sąvartyną. Drabužėliai tiktų vargstančių šeimų vaikams. Reikėtų tai bažnyčios pagalba organizuoti.

Pasitarti atėjo pas tuometinį kleboną kun. Stasį Kazėną. Šis tarė: „Kodėl jums, Rudeliene, tuo neužsiimti?“ Iš pradžių įsikūrė katalikiškuose senelių globos namuose. Vėliau, grąžinus bažnyčiai pastatą prie pat namų, ten persikėlė. Skirtą salę tinkamai susitvarkė.


Vieno paveikslo istorija

Popiežiaus Pijaus XII indulgencija

Daktarės Paulinos Miliauskienės namų svetainėje kabo paveikslas. Tai popiežiaus Pijaus XII indulgencija — Jo Šventenybės nuotrauka ir asmeniškas palaiminimas lenkų ir lotynų kalbomis Jonui Miliauskui bei jo šeimai per tris kartas. Galimas daiktas, kad tokia relikvija tėra vienintelė Lietuvoje.

Popiežiaus indulgencija senais laikais suteikdavo išankstinį nuodėmių atleidimą, o dabar, pagal Bažnyčios įstatymus, teikia palaiminimą. Bet kaipgi atsirado šis paveikslas daktarės namuose? Pasakoja Paulina MILIAUSKIENĖ:

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija