Atnaujintas 2004 m. sausio 23 d.
Nr. 7
(1210)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Jėzaus patepimas – nuostabus
Dievo Dvasios veikimas

Sykį visiškoje tyloje viena moteris išgirdo ramų balsą, kuris jai sušnibždėjo: „Mylimoji, išdrįsk išsiveržti iš vienišos minios. …Tau skirtas didingas tikslas. Išsilaisvink ir pamiršk savo senąjį aš. Atgimk laisvos dvasios spindesyje, prisipildyk ir paklusk visuotinei, iš Dievo Širdies tekančiai energijai.

…Mylimoji, prasiveržk pro šiandienį supratimą. Viršyk savo Tiesos supratimą. Ir žemėje, ir danguje gėrio dėka pajusk savo dieviškąją paskirtį. Savyje nešioji raktus nuo karalystės. Pasinaudok jais ir atrakink visas džiaugsmo duris. O savo dvasinių jėgų stebuklą panaudok dirbdama.


Nekurkime įstatymų paskubomis

Lietuvos Vyskupų Konferencijos kreipimasis
dėl Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projekto

Lietuvos Vyskupų Konferencija yra sunerimusi dėl Vyriausybės teikiamo Seimui Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projekto, kuris nebuvo visuomenėje pakankamai svarstytas, todėl jame išliko neaptarti patys opiausi moraliniai, etiniai ir teisiniai klausimai. Mus stebina tai, kad nenorima atsižvelgti į naujausią požiūrį pasaulio valstybių, kuriose seniai galioja dirbtinio apvaisinimo įstatymai. Gruodžio 13 dieną Vilniuje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Medicininiai, teisiniai ir etiniai dirbtinio apvaisinimo mėgintuvėlyje aspektai“ užsienio ekspertai atskleidė šią atsinaujinimo tendenciją ir labai kritiškai įvertino Lietuvos Respublikos Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projektą, kuris jau dabar, jų nuomone, yra moksliškai ir moraliai pasenęs.


Daug rašantis kunigas

Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio
bažnyčios klebonas dekanas
kan. Petras Merliūnas planuoja
naujus savo rašinius

Berods jau šešeri metai, kai Šilalės Šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje darbuojasi klebonu dekanas kan. Petras Merliūnas, pernai atšventęs savo kunigystės 25-metį. Tai griežtas, reiklus ir tvirtai besilaikantis Šventojo Rašto bei II Vatikano Susirinkimo nuostatų, kruopščiai ir atsakingai vykdantis visus Telšių vyskupo nurodymus kunigas. Ypač jis reiklus tėvams, leidžiantiems savo vaikus Pirmosios Komunijos, primena jiems pareigą lankyti bažnyčią kiekvieną sekmadienį. Iš trumpo pokalbio su kan. P.Merliūnu supratau, jog kunigas nori, kad vaikai tik sąmoningai, gerai išmanantys bent jau pagrindines tikėjimo tiesas ir metus lankę sekmadieniais bažnyčią, priimtų į savo širdeles Jėzų Kristų. Iš pradžių tėvai lyg ir pyko, kad taip griežtai reikalaujama, bet dabar apsiprato ir patys džiaugiasi, kad jų vaikai, priimdami Pirmąją Komuniją, tiek daug žino apie tikėjimą, yra įpratę sekmadienį lankytis bažnyčioje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija