Atnaujintas 2004 m. sausio 28 d.
Nr.8
(1211)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Sugebėjusi pagauti laimės paukštį

Bronius VERTELKA

Šventė ar renginys mieste
retai vyksta be Zitos Rimkuvienės

26-erius metus Panevėžyje dirba Zita Rimkuvienė. Baletmeisterės pedagogės diplomą turinti moteris juokauja, jog ji išaugino du vaikus – ansamblius „Grandinėlė“, „Linas“ ir įvaikį – „Juostos“ ansamblį. Iš Tauragės rajono kilusi Z. Rimkuvienė parengė beveik tūkstantį koncertų.

 

Savaitė – kaip diena, mėnuo – kaip savaitė

Z. Rimkuvienės gyvenimas sukasi tarp šių trijų pagrindinių ansamblių, nors ji yra septynių kolektyvų meno vadovė ir baletmeisterė. Repeticijose jos klauso 200 žmonių – nuo darželinuko iki sulaukusio garbaus amžiaus. Po visų darbų jie ateina šokti. Yra šeimų, kuriose šoka ir senelis, ir tėvai, ir vaikaičiai.


Nauja pažintis su kunigu
Ričardu Mikutavičiumi

Knygos autorius Viktoras
Rudžianskas pasirašo skaitytojoms
Ričardo Šaknio nuotrauka

Neseniai knygynuose pasirodė visuomeninės organizacijos „Consilia Academica“, kurios moto – Ričardo Mikutavičiaus žodžiai „Kad Lietuva neišsivaikščiotų“, leidinys – Viktoro Rudžiansko knyga „Gyvenęs ir mūsų gyvenimus“. Knygos pristatymas gausiai susirinkusiems klausytojams vyko sausio 20 dieną Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje.

Knyga „Gyvenęs ir mūsų gyvenimus“ – tai bandymas po penkerių kunigo R.Mikutavičiaus tragiškos žūties metų naujai pažvelgti į šią iškilią asmenybę, bandymas praskleisti nejaukią tylos uždangą, kuri apgaubė kunigo, poeto, visuomenininko, kolekcininko likimą.


Plačiašakis Lietuvos ąžuolas

Rašytojui, žurnalistui, kompozitoriui,
dirigentui Antanui Paulavičiui sukako 80 metų

Poetas Petras Palilionis
(kairėje) sveikina jubiliatą
Antaną Paulavičių 80-ųjų
gimimo metinių proga

Tuoj po Trijų Karalių šventės, Kauno įgulos karininkų ramovėje susirinkę Antano Paulavičiaus talento gerbėjai, įvairiausių kultūros dirvonuose nuveiktų darbų vertintojai, rezistencijos kovų dalyviai, rašytojai, žurnalistai, politiniai kaliniai paminėjo šio iškilaus Lietuvos patrioto 80-ąsias gimimo metines.

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, pirmasis pasveikinęs jubiliatą, sakė, kad „A.Paulavičius visu savo gyvenimu, kūryba, veikla rodė ir rodo savo ištikimybę Tėvynei, savo tautai, katalikiškajam tikėjimui. Pavydėtinas šio pareigingo žmogaus darbštumas, pasiaukojimas patriotizmo skleidimui Lietuvoje. Tai ryškiai pastebima iš jubiliato parašytų knygų, straipsnių, dainų“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija