Atnaujintas 2004 m. sausio 30 d.
Nr.9
(1212)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Plečia veiklos apimtį

Marijampolė. Sausio 25-ąją į posėdį rinkosi Šv. arkangelo Mykolo parapijos neseniai įsteigtos pastoracinės tarybos nariai. Bendrai maldai darbo pradžioje pakvietė ir posėdžiui pirmininkavo klebonas kun. Stasys Puidokas, MIC.

Katechetikos sekcijos vadove išrinkta mokytoja Dalia Vičkočkaitė. Svarstyta, kaip nariai rengs vaikus Pirmajai Komunijai. Parengta atitinkama užsiėmimų programa, kuri artimiausiu metu bus padauginta ir išdalyta katechetams. Klebonas siūlė kreipti dėmesį į tai, kad katechizuojamieji sekmadieniais dalyvautų šv. Mišiose. Parapijos katechetai Danutė Stankevičienė, s. Onutė Rėklaitytė, Kristina Karpavičiūtė dirbs su keliomis grupėmis. Kitas grupes kaimo mokyklose rengs tikybos mokytojai ne pamokų metu. Sudarytos 24 grupės ir šešios grupės kaimuose. Pabrėžta, kad šiai sekcijai teks itin daug padirbėti.

Gilintasi į socialinės karitatyvinės sekcijos darbo organizavimą. Už jį atsakinga išrinkta parapijos „Caritas“ pirmininkė Stasė Požarskienė. Sudarytas darbo planas, kurio bus laikomasi nuosekliai.

Religinio švietimo ir informacijos sekcija (vad. Petronėlė Paškauskienė) pasiūlė paminėti spaudos grąžinimo sukaktį kovo mėnesį, po Sumos šv. Mišių. Kol dar nesudarytas sekcijos darbo planas, klebonas jos nariams siūlo svarbią informaciją talpinti skelbimų lentoje.

Liturginė sekcija stengsis ugdyti bendruomeninį giedojimą. Be to, numatyta artimiausiu metu sukviesti jos narių susirinkimą, išsirinkti pirmininkę, pasitarti dėl darbo su vaikų ir jaunimo chorais.

Pasiūlytos papildomos kandidatūros į Ekonomikos sekciją.

Tarybos nariai pasiūlė kviestis medikus, psichologus, kurie galėtų šviesti žmones paskaitomis. S.Požarskienė papasakojo apie užsiėmimus su Dienos centro vaikų tėvais. Ten specialistų paskaitos ar pokalbiai labai naudingi. Numatyta, kad dažniau rinksis atskiros sekcijos. Jų vadovai palaikys glaudžius ryšius su klebonu. Bendri tarybos posėdžiai vyks klebono iniciatyva. Tada vadovai praneš apie sekcijų veiklą ar numatomus darbus. Tartasi dėl parapijos biuletenio leidimo. Kreiptasi į tarybos narius, kad užsisakytų laikraščius „XXI amžius“, „Kregždutė“ ar bent padėtų juos platinti tarp parapijiečių.

Kol kas posėdyje nedalyvavo maldos ir tikėjimo platinimo bei jaunimo ir vaikų organizacijų sekcijos, tačiau tikimasi, kad po žiemos speigų prasikals apčiuopiamų rezultatų želmenėliai.

Jeronimas ŠALČIŪNAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija