Atnaujintas 2004 m. kovo 12 d.
Nr.21
(1224)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Šv.Kazimiero atlaidai

VĖŽAIČIAI. Kovo 4-ąją Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, lankėsi Šventojo Kazimiero atlaiduose. Ganytojas šv. Mišių pradžioje priminė Vėžaičių bažnyčios skaudžius išgyvenimus, kai kirviu buvo iškapotas šv. Kazimiero paveikslas centriniame altoriuje, ir džiaugėsi, jog tai viena iš nedaugelio Žemaitijos parapijų, turinti Šventąjį savo globėju. Po vyskupo žodžio, prelatas J.Šiurys perskaitė kardinolo A.J.Bačkio laišką, kuriuo paskelbė jubiliejinius Šv. Kazimiero metus.

Homilijoje ganytojas kalbėjo apie karalaičio Kazimiero gyvenimą, asmenines savybes ir visišką pasitikėjimą Dievu, kuris ir davė jėgų nugalėti rūmų intrigas, stiprybės nepasiduoti to laiko dvasiai. Šventasis Kazimieras yra toks karalius, kuris ėjo tarnauti žmonėms, bet ne viešpatauti. Šio Šventojo pavyzdys aktualus visiems tikintiesiems, kaip padrąsinimas, jog viską galima nugalėti, jei gyveni su Dievu.

Baigiantis šv.Mišių aukai, vyskupas dėkojo susirinkusiems vėžaitiškiams ir parapijos jaunimui, būriui kunigų ir klierikų, kurių kurso globėjas yra šv.Kazimieras. Ganytojas mokyklos ir Žemdirbystės instituto bibliotekoms padovanojo keletą knygų, o tikintiesiems klierikai padalijo po Šventojo paveiksliuką, kurio kitoje pusėje užrašytas Žemaitijos poeto Vytauto Mačernio eilėraštis šv. Kazimierui.

Šviečianti saulė ir gera nuotaika visiems tarsi sakė, jog šv. Kazimieras ir šiandien žvelgia į savo tautą ir kviečia sekti jo palikto gyvenimo pavyzdžiu.

KSS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija