Atnaujintas 2004 m. kovo 19 d.
Nr.22
(1225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pasaulio vizija
per dvasios grožio prizmę

Meninės programos atlikėjai
su Alytaus dekanu kun. Arūnu
Užupiu (kairėje), Miroslavo
klebonu kun. Antanu
Matusevičiumi
(antroje eilėje, dešinėje)

ALYTUS. Šv.Angelų Sargų parapijos bažnyčioje po šv. Mišių vyko viešosios įstaigos „Dienos namai“ organizuota dvasinė konferencija. Šventojo Rašto studijoms vadovavo Miroslavo Švč.Trejybės parapijos klebonas kun. Antanas Matusevičius.

„...Dievo pasaulis dar nesukurtas...“ - citavo svečias poetą Jurgį Baltrušaitį. Tęsti Jo kūrybą Viešpats pašaukė žmones. Žmones, tvirtus savo dvasia, tikėjimu, nepasiduodančius pagundoms. Žvelgdami į žmonijos pradininkų - Adomo ir Ievos istoriją, jau pastebime šėtono (blogio simbolio) veikimą: Ieva uždraustą vaisių valgė pirmiausia ausimis, akimis, galiausiai užsigeidė ir paragauti. Tragiškai baigėsi pirmųjų tėvų neklusnumas, pasidavimas gundymui - jie buvo priversti palikti rojų.


Kad girdėčiau skambant varpelį...

ALYTUS. Vasario 28 dieną į Alytaus Angelų Sargų bažnyčią susirinko gausus būrys maldininkų, kuriems šv.Mišias aukojo ir turiningą pamokslą apie mąslaus, sąžiningo, darbštaus ir pareigingo kunigo Liongino Kunevičiaus gyvenimą ir veiklą pasakė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, SJ, su kuriuo kartu prie altoriaus meldėsi Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, vyskupas emeritas Juozas Žemaitis, MIC, kunigai. Per pamaldas grojo kamerinis styginių instrumentų ansamblis, giedojo alytiškių choras, dalyvavo kun. L.Kunevičiaus brolis, seserys, parapijiečiai ir jo pažįstami, kurie, pamaldoms pasibaigus, šventoriuje sugiedojo „Viešpaties Angelą”, „Lietuva brangi”. Taip į Alytų susirinkę lietuviai paminėjo dešimtmetį, kai Dzūkijos žemėje, prie ošiančių pušų, netoli Nemuno, savo gimtosios parapijos šventoriuje, atgulė atnaujintos lietuviškos „Aušros” leidėjas, poetas, aktyviai sovietmečiu reiškęsis įvairiuose sielovados baruose šios vyskupijos kun. L. Kunevičius.


Svečiavosi pas buvusius parapijiečius

Klaipėdos Šv. Kazimiero
parapijos klebonas
kun. dr. Romualdas
Vėlavičius susitikime
su kvėdarniečiais

Kvėdarna. Kovo 7-ąją į Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčią gausiai rinkosi tikintieji. Mat Šilalės rajono „Artojo“ laikraštyje Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Julius Meškauskas paskelbė, kad Kvėdarnos bažnyčioje vyks Šv. Kazimiero atlaidai, kuriuos ves buvęs parapijos klebonas teologijos daktaras kun. Romualdas Vėlavičius, šiuo metu dirbantis Klaipėdoje ir statantis Šv. Kazimiero bažnyčią. Kvėdarniškiai kun. R.Vėlavičių labai gerbė už jo pastoracinę veiklą ir už sutvarkytą Kvėdarnos bažnyčią.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija