Atnaujintas 2004 m. kovo 19 d.
Nr.22
(1225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Svečiavosi pas buvusius parapijiečius

Klaipėdos Šv. Kazimiero
parapijos klebonas
kun. dr. Romualdas
Vėlavičius susitikime
su kvėdarniečiais

Kvėdarna. Kovo 7-ąją į Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčią gausiai rinkosi tikintieji. Mat Šilalės rajono „Artojo“ laikraštyje Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Julius Meškauskas paskelbė, kad Kvėdarnos bažnyčioje vyks Šv. Kazimiero atlaidai, kuriuos ves buvęs parapijos klebonas teologijos daktaras kun. Romualdas Vėlavičius, šiuo metu dirbantis Klaipėdoje ir statantis Šv. Kazimiero bažnyčią. Kvėdarniškiai kun. R.Vėlavičių labai gerbė už jo pastoracinę veiklą ir už sutvarkytą Kvėdarnos bažnyčią.

Štai ką rašo iš kun. R.Vėlavičiaus Kvėdarnos parapiją perėmęs kun. Kazys Žąsytis (dabar Šilutės dekanato Vainuto parapijos klebonas) savo išsamioje „Kvėdarnos parapijos istorijoje“: „…1993 m. į Kvėdarną paskiriamas jaunas, energingas kunigas Romualdas Vėlavičius. Jo dėka per trejus metus bažnyčios vidus labai išgražėjo. Sudėtos naujos medinės grindys, atnaujintos klaupkos, perdažytas ir paauksuotas altorius. Presbiterijoje sudėtos parketinės grindys. Viename šoninių altorių pakeistas angelo sargo paveikslas. Jį bažnyčiai paaukojo Kazimieras Toleikis ir jo giminės. Pakeistas Šv. Baltramiejaus paveikslas kitame altoriuje. Jį bažnyčiai paaukojo S.Capas iš šios parapijos Drobūkščių kaimo. Paveikslus nutapė dailininkė Aleksandra Mitrikaitė iš Kauno. Kun. R.Vėlavičiaus pastangų dėka Žadeikių pagrindinėje mokykloje įrengta koplyčia, kurioje sekmadieniais vyksta pamaldos. Taip pat klebonas sekmadieniais pradeda aukoti šv. Mišias Visdžiaugų pradinėje mokykloje“.

Gražu, kad pakvietė savo pirmtaką į Šv.Kazimiero atlaidus. Į rytmetines šv. Mišias – Votyvą, kurias aukojo kun. J.Meškauskas, susirinko daug jaunimo, vaikučių. Pamokslą apie Švč. Mergelę Mariją pasakė kun. dr. R.Vėlavičius. Jis minėjo, kad kiekvienas iš mūsų turime glaustis prie Dievo Motinos, pasitikėti Jos globa bei mums rodoma begaline Jos meile. Susitikti su kun. R.Vėlavičiumi atvyko tikintieji net iš Šilalės parapijos, kurioje irgi teko dirbti kun. Romualdui. Atlaidų Sumą aukojo kun. dr. R.Vėlavičius. Bažnyčios skliautus sudrebino šio kunigo iš Klaipėdos atsivežti trys puikūs solistai: vyras ir dvi moterys. Kun. dr. R.Vėlavičiaus homilija buvo skirta šv. Kazimierui. Po atlaidų tikintieji dar ilgai nepaleido savo buvusio kunigo: visi plojo jam, giedojo „Ilgiausių metų“, kvietė dar kartą apsilankyti Kvėdarnoje.

Klebonas kun. J.Meškauskas ketina ateityje pasikviesti ir kitus čia dirbusius kunigus: dabartinį Šilutės bažnyčios kleboną, vicedekaną Juozą Vaičių, Vaitimėnų kleboną kun. Kazį Žąsytį.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija